Als uw kat heeft overgegeven op uw meubels of tapijten

Dat uw huisdier soms overgeeft op uw meubels of tapijten is iets dat hoort bij het bezitten van een dier, ze kunnen hier niets aan doen en het is haast niet te voorkomen, daarom is het zaak dat weet hoe u het braaksel uit de stof kunt verwijderen zonder dat dit blijvende schade achterlaat. De reiniging van braaksel is een proces dat bestaat uit meerdere stappen die zorgvuldig opgevolgd dienen te worden, daarnaast dient de schoonmaak zo snel mogelijk gedaan te worden, gezien het zuur in de substantie die op uw meubels of tapijten lig kan zorgen dat deze kunnen gaan beschadigen. De geur van braaksel van katten is veelal heel sterk en onaangenaam, dit kan ook in de stof of uw vloer gaan trekken, waardoor het absoluut zaak is zo snel mogelijk schoon te gaan maken.

Braaksel van de kat van uw tapijt of bank halen

Zoals eerder is gezegd ruikt braaksel van de kat erg onaangenaam, en hoewel dit voor u erg onprettig kan zijn is het aan de ene kant fijn, gezien het braaksel zo eenvoudig op te merken is, waardoor dit niet zomaar in een hoekje van de kamer blijft liggen. Zorg dat u, wanneer u het braaksel heeft opgemerkt, direct handelt, om te voorkomen dat het zuur in de substantie het oppervlak waar het op terecht is gekomen gaat beschadigen. Wanneer het braaksel van de kat langere tijd op dezelfde plek blijft liggen zorgt het dat er vlekken achterblijven die niet gemakkelijk meer te reinigen zijn, dus snelheid is essentieel.

Stap 1: Wees snel in uw schoonmaak

Zodra u de plek waar het braaksel op terecht is gekomen ontdekt gaat u meteen aan de slag om de benodigde hulpmiddelen bij elkaar te zoeken, u heeft namelijk een emmer, goede handschoenen waar geen vocht doorheen trekt en keukenpapier nodig om het proces te starten. Neem als eerst het keukenpapier om het grootste deel van het braaksel op te scheppen, gooi dit direct weg in de prullenbak of wc, en zorg dat er niet gewreven wordt als u dit doet, dit zorgt namelijk dat de viezigheid dieper in de stof terecht komen. Als u dit prettiger vindt kunt u er ook voor kiezen een stuk stevig karton te pakken en het braaksel hiermee op te scheppen.
Hoewel de plek er nu schoner uitziet bent u na deze stap nog niet klaar met de schoonmaak (wat veel mensen helaas wel denken te zijn), dit komt doordat een deel van de vochtigheid uit het braaksel al in de stof getrokken zal zijn, en dit dient ook gereinigd te worden. De nare geur van het braaksel is vaak ook nog niet verdwenen, dus ook hier dient u actie voor te ondernemen, anders gaat uw gehele huis stinken.

Stap 2: Het overgebleven vocht uit de stof halen

Een middel dat u vast al in huis zult hebben dat goed gebruikt kan worden voor het verwijderen van het overgebleven vocht van het braaksel is soda. Dit doet u door de overgebleven plek te bestrooien met de soda, zorg dat u voldoende gebruikt om het hele oppervlak te bedekken. Geef de soda de tijd om zijn werk te doen, reken hier gerust een aantal uur voor, na deze tijd zult u zien dat de soda niet langer een poeder is, maar bestaat uit kleine brokjes. De brokjes kunt u verwijderen met de stofzuiger, zonder opzetstuk, zo is het makkelijker op te zuigen. Zet de stofzuiger op zijn hoogste stand om de plek volledig uit te zuigen, mocht u hierna nog steeds vocht op de plek zien, herhaal deze stap dan zo vaak als nodig is om het helemaal droog te krijgen.

Stap 3: Desinfectie en de nare geur verwijderen

Meng een desinfectans met wat water en doe dit in een spuitfles (u kunt ook een bakje gebruiken, als u geen spuitfles heeft), bevochtig hier vervolgens de plaats waar het braaksel op heeft gelegen mee. Dep de vochtige plek schoon en droog met een schone, droge handdoek of wat keukenpapier. Doe dit meerdere keren tot u de geur van het braaksel niet meer kunt ruiken. Zorg dat u de beschrijving van de desinfectans van uw keuze heeft gelezen voor u deze gebruikt op de stof die u schoon wilt maken, zo weet u zeker of deze hiervoor geschikt is en niet zomaar vlekken of schade aan zal brengen. Als de plek na de reiniging nog steeds vochtig is kunt u dit vocht eruit halen door opnieuw soda te gebruiken. Als de plek voldoende gereinigd is, hangt de geur vaak nog wel in uw huis, daardoor is er hierna nog een stap.

Stap 4: Uw huis ontdoen van de lucht van het braaksel

Doordat de geur van het braaksel van katten vaak erg sterk is blijft deze zelfs na het gehele reinigingsproces van de vlek nog in de lucht in uw huis hangen. Nu zal de stank naar mate de tijd vordert vanzelf minder worden en vaak helemaal weggaan, maar omdat het zo’n onaangename geur is kan het prettig zijn deze direct te verwijderen. Goedkopere luchtverfrissers zijn een optie om de geur te doen verminderen, dit is echter niet een manier om de lucht daadwerkelijk weg te nemen, het maskeert het alleen. Als u de geur van het braaksel daadwerkelijk wilt verwijderen kunt u het beste kiezen voor een luchtverfrisser die neutraliserend werkt, dit zorgt dat de lucht echt gereinigd wordt en neemt de stank daadwerkelijk volledig weg.

Bankstel reinigen
Tapijt reinigen
Trap reinigen
Eetkamerstoelen reinigen
Fauteuil reinigen
Restaurantstoelen reinigen
Bureaustoelen reinigen
Autostoelen reinigen
:
:

15% korting

op alle
banken en trappen

Laat uw bank of trap reinigen