Braaksel in uw huis: reiniging en verwijdering van de geur

Wanneer er is overgegeven in uw huis is de reiniging nooit een pretje om te doen, maar juist omdat dit zo’n onaangename klus is, is het zaak dat u precies weet wat u moet doen, zodat u het proces onder controle hebt en het zo snel mogelijk gedaan kunt hebben.

Braaksel uit uw tapijt halen

Stap 1:
Haal de grote stukken tussen de vloeibare substantie uit, dep vervolgens met keukenpapier op de overgebleven massa om het meeste van uw tapijt af te halen. Wrijf tijdens dit proces absoluut niet! U kunt kiezen om een stuk karton te gebruiken in plaats van keukenrollen, en zorg dat er van binnenuit naar buiten wordt gedept.

Stap 2:
Vul een sprayfles met koud water en besproei de overgebleven vlek, neem vervolgens een schone, droge handdoek en dep het vocht weg. Blijf dit proces herhalen tot u de vlek haast niet meer ziet.

Stap 3:
Meng een halve liter warm water met een lepel zout in een kom, blijf dit roeren tot het zout volledig is opgelost en voeg 125 milliliter azijn, een lepel afwasmiddel en een lepel ontsmettingsmiddel (zorg dat hier alcohol in zit) toe. Neem nu een stevige spons en dompel deze onder in het middel, wring uit en dep op de vlek, blijf dit doen tot u de vlek niet meer kunt zien.
Neem nogmaals een schone, droge handdoek en dep de plek droog, blijf dit doen tot u geen vochtige plekken meer op de handdoek ziet verschijnen.

Stap 4:
Spoel de vlek volledig uit met warm water en dep opnieuw droog met een schone, droge handdoek. Sla dit niet over, anders kan het gebruikte schoonmaakmiddel in de toekomst nieuw vuil aantrekken.

Stap 5:
Deze stap is enkel nodig wanneer het braaksel een langere tijd op uw tapijt aanwezig is geweest en u na alle vorige stappen nog steeds een vlek ziet. Meng een glas warm water met een lepel ammoniak en dep de eerder gebruikte spons in het middel, gebruik hem vervolgens hetzelfde als u heeft gedaan bij stap 3. Test dit wel eerst uit op een onopvallende plek, zodat u zeker weet dat hier geen ergere vlekken door ontstaan.

Stap 6:
Voor het weghalen van de geur van het braaksel kunt u soda gebruiken, dit strooit u over de plek en laat u een tijdje intrekken, hierdoor ontstaan klontjes die u vervolgens met de stofzuiger op kunt zuigen.

Bankstel reinigen
Tapijt reinigen
Trap reinigen
Eetkamerstoelen reinigen
Fauteuil reinigen
Restaurantstoelen reinigen
Bureaustoelen reinigen
Autostoelen reinigen
:
:

15% korting

op alle
banken en trappen

Laat uw bank of trap reinigen