De haren van uw huisdieren: hoe te verwijderen

Als u in het bezit bent van een geliefde hond of kat zult u zeker bekend zijn met het haren fenomeen, de uitgevallen haren van uw huisdier blijven overal aan hangen en zijn lastig van stoffen oppervlakken af te halen. Er zijn gelukkig manieren om de haren uit uw meubels, tapijten en gordijnen te halen, zodat uw huis weer fris oogt en u vrij bent van de loshangende haren.

Plakband

Wanneer u niet bang bent om de handen flink uit de mouwen te steken kunt u kiezen voor de plakband methode. Hiervoor heeft u enkel een stuk ductape nodig, die u op het oppervlak dat schoongemaakt dient te worden plakt en er vervolgens weer af trekt, als u dit heeft gedaan zult u zien dat er haren aan het tape vast zitten geplakt. Zorg wel dat u deze methode eerst op een onopvallende plek uitprobeert, er bestaat namelijk een kans dat er wat lijmresten achterblijven van het tape.

Stofzuigen en borstelen

Een eenvoudige een snelle methode is om een borstel of stoffer met stevige haren te nemen en de stofzuiger erbij te pakken. Met de borstel borstelt u de haren los van het oppervlak welke u vervolgens met de stofzuiger direct opzuigt.

Met de raamwisser

Haal een goede, stevige raamwisser in huis en haal deze over uw tapijt heen, het rubber van de wisser zal zorgen dat de losse haren blijven kleven waardoor u ze zo van uw tapijten af veegt. De haren die aan de wisser plakken kunt u eraf halen door er een licht natte doek overheen te halen, vervolgens kunt u verder gaan met de verwijdering van de haren van uw tapijten.

Met huishoudhandschoenen

In principe werkt deze methode hetzelfde als die met de raamwisser, het rubber in de handschoenen zorgen ook dat de haren eraan vast blijven kleven, waardoor de losse haren van uw hond of kat zo van uw tapijten en meubels af geveegd kunnen worden. Om dit proces zo makkelijk mogelijk te maken kan het prettig zijn om de handschoenen eerst een beetje vochtig te maken.

Met de kledingborstel

Kledingborstels zijn in principe voor dit proces gemaakt en naast dat u ze voor uw kleding gebruikt zijn ze ook prima geschikt voor de verwijdering van haren van uw tapijten of stoffen meubels. Als er erg veel haren op de oppervlakken liggen kan het prettig zijn deze eerst te stofzuigen en er daarna pas met de kledingborstel overheen te gaan, anders hangt de kledingborstel erg snel vol met haren en zult u na een paar pogingen al een nieuwe moeten gebruiken.

Voorkom het

Het voorkomen van de verspreiding van de haren van uw hond of kat is de meest gemakkelijke manier, maar blijkt toch lastig. Het knuffelen met uw huisdier op de bank blijft een van de redenen dat u het dier heeft, waardoor u haast geen nee zal kunnen zeggen als het dier naast u op de bank komt liggen. Om de meest ernstige verspreiding van het haar te voorkomen kunt u uw hond of kat wel regelmatig borstelen, zo borstelt u de haren weg voordat ze op uw meubels of in uw tapijten kunnen komen. U kunt er ook voor kiezen uw meubels te beschermen met doeken of lakens, als u bijvoorbeeld een katoenen laken over de bank heen legt zullen de haren van uw huisdier hieraan blijven plakken, het laken kan gemakkelijk dagelijks worden uitgeklopt en de verspreiding van de haren wordt zo geminimaliseerd.

Bankstel reinigen
Tapijt reinigen
Trap reinigen
Eetkamerstoelen reinigen
Fauteuil reinigen
Restaurantstoelen reinigen
Bureaustoelen reinigen
Autostoelen reinigen
:
:

15% korting

op alle
banken en trappen

Laat uw bank of trap reinigen