Fluwelen bank zelf schoonmaken

Fluwelen bank zelf schoonmaken

Een fluwelen bank zelf schoonmaken is lastiger dan het lijkt. Het is namelijk niet alleen een bank met speciale gebruiksaanwijzingen, maar het is vooral ook een bank die er mooi moet blijven uitzien.

Na een dag werken is er niets beter dan neerploffen op jouw fluwelen bank. Gezellig en ontspannen in de woonkamer kijken naar Netflix of een lekker boek lezen op de bank. Maar je merkt sinds langere tijd al dat de bank er vies uit ziet en bovenal ook nog stinkt. Moet je de bank zelf nog proberen schoon te maken? Moet je een nieuwe kopen? Lees hier tips om je bankstel tot een bepaalde hoogte te herstellen.

Het is nooit écht weggeweest

Fluwelen banken zijn sinds jaar en dag al terug te vinden bij verschillende huishoudens. Wist jij dat de stof al in de 15e eeuw werd gebruikt? De fluwelen bank staat mooi in iedere huiskamer en ook aangenaam om in weg te zakken. Maar hoe houd je dit prachtstuk in ere? Lees hier de aanpak om jouw fluwelen bankstel netjes te houden.

Fluweel is niet zomaar een stof

Fluweel heeft pluizen die rechtop staan. Fluweel kan overigens ook gemaakt worden van katoen of zijde, maar ook van wol, linnen, mohair of andere materialen. Maar een ding is vast te stellen en dat is dat gesneden fluweel altijd aan te treffen is bij een fluwelen bank. Je kunt het ook goed herkennen, omdat het zacht aanvoelt en van kleur verandert zodra je verschillende kanten uitwrijft.

Het schoonmaak proces van de fluwelen bank

Je wilt natuurlijk graag je fluwelen bank in de beste conditie houden wat mogelijk is. Goede reiniging en onderhoud zijn daarom ook écht nodig. Gebruik ten alle tijden daarom ook alleen maar middelen die écht geschikt zijn voor fluweel. Neem een kijkje online welke middelen daarvoor te verkrijgen zijn.

De fluwelen bank beschermen

De fluwelen bank is het beste schoon te houden door het meteen te beschermen. Denk dan aan impregneren. Zo breng je een goede beschermlaag aan. Toch moet je opletten dat het vuil zich ook niet in de toekomst minder gaat hechten en jezelf veel moeite en geld te besparen. Want als het impregneren niet goed gedaan wordt, dan kun je het sowieso vergeten.

Ben je bijna zo ver om een nieuwe bank te kopen?

Geef er nog niet aan toe! Probeer in 1e instantie deze tips, maar ga er niet automatisch vanuit dat jouw problemen als sneeuw voor de zon verdwijnen. Je kunt ook Van Meesters inhuren en het werk door een professional laten uitvoeren. Van Meesters is gespecialiseerd in meubel reiniging en heeft daarvoor ook alle juiste producten in huis.

Onze Scherpe Tarieven Voor bankstel Reinigen

Wij garanderen een resultaat van 98% tot 100% dat uw bankstel weer schoon, vlekkenvrij en fris zijn na onze behandeling. Onze tarieven voor particulieren en zakelijke klanten zijn all-in tarieven.

Dit betekent voor u inclusief:

Materialen, arbeidsloon, voorrijkosten en BTW!

:
:

15% korting

op alle
banken en trappen

Laat uw bank of trap reinigen