Het ledertype van mijn bankstel

Het ledertype ontdekken

Er zijn verschillende manieren om erachter te komen van welk type leder uw bankstel is gemaakt, hier zijn enkele tips om deze informatie te achterhalen.

Zoek een niet zichtbaar stukje leder (op de onderkant van uw bankstel of de achterkant van een kussen, bijvoorbeeld) en krab er voorzichtig op met uw nagel. Wanneer er een duidelijke kras ontstaat heeft u te maken met geolied of wax leder, wanneer de kras niet of haast niet zichtbaar is en het leder egaal en glad is heeft u een bank van analine leder.
Houd een natte vinger ongeveer zeven seconden op een vast, niet zichtbaar, stuk leder. Wanneer de ontstane donkere plek na ongeveer 15 seconden niet langer zichtbaar is gaat het om afgedekt of semi aniline leder. Blijft de plek na 15 seconden nog nat en is het leder egaal en glad? Dan heeft u een bankstel van vol aniline leder. Wanneer het leder een velours uiterlijk heeft is het suède, nubuck, piloten- of microleder.

De natuurlijke beschadigingen van lederhuiden

Dierenhuiden worden gekenmerkt door hun leefomstandigheden en de weersinvloeden waaraan zij zijn blootgesteld. Een dier zal insectenbeten, wonden, schrammen of ziektes oplopen tijdens zijn leven, en dit is veelal af te lezen aan de littekens op zijn huid.
Huiden van de hoogste kwaliteit worden met zorg geselecteerd op de minste beschadigingen. Veelal hebben dieren die in een leefgebied woonden waar geen omheining met prikkeldraad aanwezig was de minst beschadigde huiden.
Een volkomen gave huid is niet te vinden, dus op ieder stuk leder zal wel een aantal littekens te vinden zijn. Het feit dat er te maken is met een natuurproduct betekent dat het leven er vanaf gelezen kan worden. Zichtbare littekens zijn geen indicatie van zwakker leder.

Leder en zijn bekendste kenmerken

Kleine beschadigingen aan de oppervlakte door insectenbeten zijn zichtbaar.
Wonden die genezen zijn liggen op hetzelfde niveau op de oppervlakte als de rest van de huid, deze zijn alleen te zien door meer glans op de plek waar de wond heeft gezeten.
De plooien die voorheen in de nek zaten zijn te zien als 3-4 millimeter brede lijnen met een grotere nerf dan de huid er omheen.
Verschillen in structuur zijn te zien in plekken waar de nerf met fijnere structuur overgaat naar een grovere oppervlakte, dit is het geval bij bijvoorbeeld de buikdelen aan de zijkanten.
De ruwere plekken en mestplekken zijn de delen waar het leder een beduidend fijnere structuur heeft. Hier is de oppervlakteglans matter en de kleurverschillen zullen duidelijker aanwezig zijn. Wanneer dit leder goed wordt bekeken zijn poriën duidelijk zichtbaar.
Kleine plekjes die veelal rond zijn van vorm (met doorsnee van zo’n vijf millimeter) zijn wratten, welke ook vaak aanwezig zijn op het leder. Deze kunnen het beste worden gezien door kleurverschillen en bepaalde lichtval.
Er zullen plekken zijn waar de haarimplant grover is, dit is veelal pas te zien wanneer het leder volledig opgespannen is.

Bankstel reinigen
Tapijt reinigen
Trap reinigen
Eetkamerstoelen reinigen
Fauteuil reinigen
Restaurantstoelen reinigen
Bureaustoelen reinigen
Autostoelen reinigen
×
Gerealiseerde opdracht
:
:

15% korting

op alle
banken en trappen

Laat uw bank of trap reinigen