Het onderhoud van uw bankstel

Als u eenmaal het bankstel heeft gevonden dat precies bij u past, een van goede kwaliteit die uw interieur omhoog haalt en waar u graag lange tijd van gaat genieten, dan is het van groot belang dat u dit nieuwe meubel goed gaat onderhouden. Vaak levert de verkoper van het bankstel de precieze informatie die u nodig heeft voor het onderhoud van uw bankstel, let erop dat u deze instructies voorzichtig doorneemt en de middelen in huis haalt die uw meubel nodig heeft, zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Als u uw bankstel niet goed onderhoudt kan deze beschadigingen oplopen die niet meer te herstellen zijn, dus wees hier meticuleus in.

Leder: wekelijks onderhoud

In de meeste huishoudens wordt er eens in de week schoongemaakt, zorg voortaan dat u in dit proces ook uw lederen bankstel onder handen neemt. Het best gebruikt u hiervoor een zachte stofdoek (het liefst een witte, gezien andere kleuren af kunnen geven) die compleet schoon is, zodat het geen zeepresten bevat, deze kunnen namelijk het leer op uw bank beschadigen.

Leder: jaarlijks onderhoud

Leder is een natuurproduct dat regelmatig gevoed moet worden, vergelijkbaar met onze eigen huid, om te zorgen dat deze mooi en soepel blijft. Er zijn speciale onderhoudsproducten voor iedere soort leer, zorg ervoor dat u de juiste selecteert voor uw bankstel, en neem hiermee uw bankstel eens per jaar goed onder handen om zijn levensduur zo lang mogelijk te rekken. U kunt er ook voor kiezen dit onderhoud uit te lenen aan een professioneel bedrijf, deze zal uw bankstel dan ook reinigen en zijn compleet kundig in het soort leer waarmee ze werken, wat de hoogste uitkomst zal bieden voor de behandeling van uw meubel.

Stof: wekelijks onderhoud

De meest gemakkelijke manier om uw bank wekelijks een korte schoonmaakbeurt te geven is door uw stofzuiger te gebruiken, let wel dat u dan een zachte opzetborstel gebruikt en ronddraaiende bewegingen maakt om al het vuil uit uw bank te zuigen.

Stof: jaarlijks onderhoud

Het is absoluut aangeraden om uw stoffen bankstel eens per jaar een fikse onderhoudsbeurt te geven, waarin eventuele vlekken, haar- en huidvet en al het overige vuil wordt verwijderd. U kunt hiervoor een professional inschakelen, deze zal dan uw bankstel volledig reinigen en hierbij ook een nabehandeling en overige onderhoudstips geven.

Producten voor onderhoud

Er is veel keus wat betreft producten voor het onderhoud en reinigen van een bankstel en het is raadzaam hier advies in te vragen voor een optimaal resultaat. Is het de eerste keer dat u een product gebruikt? Test deze dan eerst uit op een niet of minder zichtbare plek, zodat u zeker weet dat het geen vlekken of beschadigingen veroorzaakt.

Beschadiging door hitte

In zonlicht zit UV straling die de kleur van uw bank in de loop der tijd kan gaan vervagen, helaas is dit moeilijk te verhelpen, gezien uw bank niet per se in de zon hoeft te staan om deze schade op te lopen, UV straling hangt namelijk ten alle tijden in de lucht. Als u een lederen bankstel hebt is het ook mogelijk dat deze uitdroogt en daardoor beschadigt doordat deze te dicht bij een hittebron staat, let daarom altijd op dat u uw meubel niet tegen een verwarming aan plaatst.

Extra tips

Zolang u oprecht voorzichtig bent met uw bankstel wordt de levensduur ervan zo lang mogelijk gerekt. Let bijvoorbeeld op het kledingstukken die beschadigingen kunnen aanbrengen (denk: sierspijkers in spijkerbroeken of riemen met scherpe punten of hoeken), zorg dat er geen eten en/of drinken op gemorst wordt, schud de kussens regelmatig op en keer ze eens in de zo veel tijd om en knip uitstekende losse draden niet af maar steek ze terug, u weet nooit wanneer het een vitaal stuk draad is.

Bankstel reinigen
Tapijt reinigen
Trap reinigen
Eetkamerstoelen reinigen
Fauteuil reinigen
Restaurantstoelen reinigen
Bureaustoelen reinigen
Autostoelen reinigen
:
:

15% korting

op alle
banken en trappen

Laat uw bank of trap reinigen