Het reinigen van een Berber tapijt

De reiniging van Berber tapijten wordt veelal uitbesteed aan professionals, maar dit is ook zelf te doen, wel is het zaak dat u zich aan een aantal richtlijnen houdt wanneer u ervoor kiest uw Berber kleed zelf te onderhouden. De meeste Berber kleden zijn opgebouwd uit nylon of wol, welke in minieme lusjes die dicht naast elkaar staan worden geweven. Doordat alle lusjes zich zo dicht op elkaar bevinden zijn Berber kleden minder kwetsbaar voor vuil, omdat dit moeilijk echt in het kleed kan dringen, wel is het zaak dat gemaakte vlekken direct uit het kleed verwijderd dienen te worden. Door uw Berber tapijt goed te onderhouden voorkomt u dat het vuil waarmee het in aanraking komt in het kleed trekt, wat noodzakelijk is bij een Berber.

De nylon variant

Een Berber tapijt dat is opgebouwd uit nylon lussen wordt steeds meer populair, wat te wijten is aan het feit dat deze minder prijzig zijn dan de wollen variant en dat nylon goed bestand is tegen schimmel en meeldauw, welke bij een wollen Berber vlekken aanbrengen die er haast niet meer uitgaan, hierdoor is de nylon Berber dat ook vaak duurzamer dan de wollen variant. Wanneer er een vlek in gemaakt op een nylon Berber tapijt dient dit gereinigd te worden met een methode die vraagt om weinig vocht, dit zorgt voor de diepste reiniging van het kleed en verkleint de tijd die het kost om het kleed te doen drogen.

Vlekken uit uw Berber verwijderen

Wanneer er een vlek is gemaakt in uw Berber tapijt dient deze te worden verwijderd met een vloeibaar schoonmaakmiddel of een van poeder, welke speciaal zijn gemaakt voor dit soort kleed. Wanneer er een grondige reinigingsbeurt nodig is kan dit het beste worden gedaan door het gebruiken van een stoomreiniger, zorg ook hierbij dat de reinigingsvloeistof die u gebruikt geschikt is voor uw Berber kleed. Doordat de lusjes van de Berber zo dicht op elkaar staan duurt het lang voor een kleed volledig gedroogd is. Als u van plan bent uw Berber te reinigen met een vloeibaar middel dient u uw kleed eerst te stofzuigen, om zo een goed deel van het vuil al te ontnemen. Let op dat gemaakte vlekken nimmer verder in het kleed worden gewreven, dep de vlek na de reiniging op met een doek die voldoende absorberend is. Wanneer u reinigingsmiddelen aan wilt schaffen voor uw Berber kleed dient u dit te doen bij een specialist die u goed kan adviseren over welk middel het beste bij uw situatie en uw kleed past, zorg ook dat u nooit een middel gebruikt op uw Berber die hier niet voor is gemaakt, gezien dit blijvende schade kan opleveren.

Bankstel reinigen
Tapijt reinigen
Trap reinigen
Eetkamerstoelen reinigen
Fauteuil reinigen
Restaurantstoelen reinigen
Bureaustoelen reinigen
Autostoelen reinigen
:
:

15% korting

op alle
banken en trappen

Laat uw bank of trap reinigen