Het Reinigen Van Een Hoekbank

De hoekbank is, in zijn veelzijdigheid, een meubel dat over het algemeen een hoop te verduren heeft, we eten en drinken erop, er huist huisstofmijt in, we zweten en lossen onze huidschilfers erop en stof hoopt zich op, tot het punt dat de hoekbank zo veel vuil opneemt dat we geen andere optie hebben dan hem goed te reinigen.

Stof en leder: het verschil

Stoffen banken houden meer vuil vast, maar leren banken kunnen op den duur uitdrogen, als deze niet goed onderhouden wordt, en toont hierdoor vaak verkleuringen en kleine barsten. Het is belangrijk om, naast de regelmatige schoonmaakbeurt, de bank goed te laten onderhouden, wat gedaan kan worden door een grondige reiniging.

Allergie, misschien is het huisstofmijt

Wij, als moderne mens, hebben steeds vaker te maken met allergieen, mede door de verbeterde isolatie van onze huizen. Doordat onze woonruimtes gemakkelijker warmer worden, worden deze ook aantrekkelijker voor huisstofmijt, die zich het liefst huist in plekken van rond de 25 graden. Huisstofmijt kan leiden tot een allergische reactie in de mens, zeker als deze zich uitbreidt. De reactie op huisstofmijt kan zich uiten in een aanhoudende verkoudheid of eczeem, mocht u dit willen voorkomen, dan kan het raadzaam zijn uw bank te laten reinigen en de huisstofmijt die zich erin huist te elimineren.

Stofzuigen is niet voldoende

Voor een oppervlakkige schoonmaak is stofzuigen een goed begin, maar als u als doel bijvoorbeeld het verwijderen van huisstofmijt hebt, dan is dit gewoonweg niet genoeg. De eerste stap voor een schonere leefruimte is het aanschaffen van een stofzuiger die is ontwikkeld met een specialisatie in allergieen, waardoor deze 80% van het vuil wegneemt. Stap twee is het stomen van uw bankstel, met een krachtige stomer, een kleine handstomer is vaak ook niet voldoende. Wel is het raadzaam de stomer eerst aan de achterkant van uw meubel uit te proberen, om te zien of de stof van uw meubel tegen het apparaat kan, het is namelijk mogelijk dat de vlekken in de stof fixeren in plaats van de verwijdering.
Naast deze reinigingsmethodes is goede ventilatie van hoog belang – een goed geventileerd huis is een huis met minder stof.

Reinigen van de hoekbank

Er zijn veel verschillende manieren om uw hoekbank een diepe reiniging te geven, waarvan de meest eenvoudige en voor de hand liggende is dat u hem zelf onder handen neemt. Optie twee is het uitbesteden van deze taak aan een professioneel bedrijf, waarbij de prijs van het reinigen van een hoekbank over het algemeen tussen de €150 en €375 zal bedragen, afhankelijk van de grootte van uw bankstel en hoe diep deze gereinigd dient te worden.
Het is ook mogelijk om te kiezen voor een dieptereinigingsmethode (ook wel koolzuurmethode) or UV vacuumcleaning (dit kunt u uitbesteden aan professionals of u kunt zelf een UV vacuumcleaner aanschaffen).

Bij het reinigen van een lederen hoekbank is het raadzaam een professioneel bedrijf in te schakelen, gezien het reinigen van leer niet voldoende is. Na de reiniging moet het leer ook worden bewerkt voor bescherming en instandhouding van de reiniging. Het leer zal eerst aangepakt worden door de poriën te reinigen, waarna er een behandeling plaatsvindt om vlekken en opeenhopingen van vuil in de toekomst te voorkomen. Er zijn bedrijven die zich hierin specialiseren, zoals Meubelvisie.

De volgende stap: impregneren

Het reinigen van de hoekbank is het begin, daarna komt het impregneren – dit geldt voor zowel de stoffen als de lederen bank. Het impregneren van uw bankstel is een natuurlijk proces dat ervoor zorgt dat vuil zich in de toekomst minder snel aan het oppervlak zal hechten (denk aan haar- en huidvet, morsen van drinken, etc.), daarbij komt ook dat huismijt zich niet direct na de reiniging opnieuw zal vestigen in uw schone bankstel. Het is mogelijk dat het impregneren op den duur zal zorgen dat er donkere vlekken onstaan, vooral bij lederen oppervlakken.

Doe ik dit zelf, of huur ik iemand in?

Dit is natuurlijk aan uzelf, zeker gezien de kosten van een gespecialiseerde reiniging hoog kunnen oplopen als u dit jaarlijks wilt laten doen. Het is mogelijk de grondige reiniging uit te stellen, door uw bank zelf goed te onderhouden. Probeer:

Uw bankstel minimaal eens per week te stofzuigen.
Speciale reinigers en beschermers aan te schaffen zodat uzelf eens per jaar uw bankstel grondiger kunt reinigen.
Een keer in de twee jaar de schoonmaak aan een gespecialiseerd bedrijf over te laten.

Het voorkomen dat uw bank gereinigd moet worden is haast niet makkelijk, tenzij u ervoor zou kiezen deze in te pakken in plastic, maar dat is niet optimaal voor uw eigen comfort, natuurlijk. Zorg goed voor uw hoekbank, reinig wanneer nodig en u zult er lang van kunnen genieten.

Bankstel reinigen
Tapijt reinigen
Trap reinigen
Eetkamerstoelen reinigen
Fauteuil reinigen
Restaurantstoelen reinigen
Bureaustoelen reinigen
Autostoelen reinigen
×
Offerteaanvraag van
:
:

15% korting

op alle
banken en trappen

Laat uw bank of trap reinigen