Het reinigen van een hoogpolig tapijt

Naast het luxueuze gevoel dat een hoogpolig tapijt aan ieder interieur geeft, is dit soort kleed ook nog eens ontzettend comfortabel, zo erg zelfs dat menig mens hier graag op gaat liggen. Hoogpolige kleden zijn op de markt te vinden in allerhande kleuren, waardoor er voor ieder wat wils is en ieder interieur erdoor omhoog kan worden gehaald. Als u kiest voor de aanschaf van een hoogpolig tapijt, let dan goed op de kwaliteit hiervan. Let wel op dat hoogpolige kleden niet enkel positief zijn, zo kunnen de vezels ervan gemakkelijk omlaag worden gedrukt, waardoor het uiterlijk een deel van haar charme verliest, en daarnaast dringt het vuil waarmee het kleed in aanraking komt gemakkelijker in het kleed zelf dan bij bijvoorbeeld een Berber tapijt.

Tips voor de reiniging

-Om het kleed voldoende te onderhouden dient deze minstens twee keer in de week grondig gestofzuigd te worden, zo verwijdert u al het losse vuil dat op het tapijt terecht komt. Let bij het stofzuigen op dat uw stofzuiger een borstel heeft die geschikt is voor uw specifieke tapijt.

-Wanneer er een vlek is gemaakt op uw hoogpolig tapijt dient deze zo snel mogelijk te worden verwijderd, om te zorgen dat deze niet in het kleed trekt. De reiniging van vlekken is bij hoogpolige tapijten vrij gemakkelijk gedaan door het gebruiken van een doek en schoon water. De reiniging doet u door de doek in het water nat te maken en vervolgens op de plaats van de vlek te leggen, let op dat u niet wrijft, en herhaal deze procedure totdat u de doek niet langer ziet verkleuren op de vlek.

-Houd uw fohn bij uw tapijt vandaan, gezien deze schade aan kan brengen. Als u kijkt in de vlekkenwijzer kunt u zien welke methode geschikt is voor de substantie die op uw tapijt terecht is gekomen en hoe deze het beste van uw kleed gehaald wordt.

-Ga voor de reiniging van uw tapijt altijd eerst na of de methode die u wilt gebruiken echt werkt of enkel een fabel is, zo is zout op rode wijn strooien niet zo effectief als gedacht en kan dit de vlek juist verergeren. Als de reiniging van uw tapijt enkel om een klein deel gaat kunt u dit veelal met gemak zelf doen.

-Laat uw hoogpolig tapijt zeker eens in de twee tot drie jaar reinigen door een gespecialiseerd bedrijf, dit zorgt namelijk dat uw kleed langer meegaat doordat deze extra diep wordt gereinigd en vervolgens een beschermlaag krijgt die zorgt dat toekomstig vuil niet zo gemakkelijk in uw kleed dringt.

Bankstel reinigen
Tapijt reinigen
Trap reinigen
Eetkamerstoelen reinigen
Fauteuil reinigen
Restaurantstoelen reinigen
Bureaustoelen reinigen
Autostoelen reinigen
:
:

15% korting

op alle
banken en trappen

Laat uw bank of trap reinigen