Het reinigen van een Perzisch tapijt

Perzische tapijten zijn in veel huishoudens een eye-catcher die bijdraagt aan een bijzonder en mooi uiterlijk van het interieur. De warmte die het kleed geeft zorgt dat er op koude dagen gerust met blote voeten kan worden rondgelopen en daarnaast geeft een Perzisch tapijt een warme feel aan iedere soort ruimte. Wel hebben dit soort kleden goede onderhoud nodig om hun charme te bewaren en te zorgen dat ze zo lang mogelijk meegaan, om u hierin bij te staan geven wij u vandaag tips om zelf te kunnen zorgen voor een langere levensduur van uw Perzische kleden.

Onderhoud: doe het regelmatig

Om het kleed zo schoon mogelijk te houden is het zaak dat deze regelmatig wordt gestofzuigd, eens per week zou hiervoor voldoende moeten zijn. Let op dat uw stofzuiger aangepast is op het kleed, zo moet de zuigkracht voldoende zijn om het vuil uit het kleed te verwijderen, maar niet te hard, gezien dit het kleed blijvend kan beschadigen (een stofzuiger met gemiddelde zuigkracht is meestal goed te gebruiken).

Vlekken: probeer ze te voorkomen & de juiste reiniging

Wanneer er vlekken zijn gemaakt in uw Perzische tapijt is het zaak deze op de juiste manier en zo snel mogelijk te verwijderen, om zo blijvende schade aan het kleed te voorkomen. Let op dat u nooit op de gemaakte vlek wrijft, gezien dit zorgt dat de substantie verder in het kleed trekt en de schade hierdoor alleen maar vergroot wordt. De meest ideale manier om vlekken uit uw Perzische tapijt te krijgen is door een spons nat te maken in een mengsel van lauw water en een scheutje azijn (let op: gebruik niet te veel azijn), leg de spons kort op het kleed en dep vervolgens de vlek voorzichtig op. Herhaal dit proces keer op keer tot de vlek volledig is verdwenen en de spons niet meer verkleurt.

Bankstel reinigen
Tapijt reinigen
Trap reinigen
Eetkamerstoelen reinigen
Fauteuil reinigen
Restaurantstoelen reinigen
Bureaustoelen reinigen
Autostoelen reinigen
:
:

15% korting

op alle
banken en trappen

Laat uw bank of trap reinigen