Het reinigen van uw tapijt kunt u gemakkelijk zelf

De reiniging van een tapijt kan een grotere klus lijken dan het eigenlijk is. U kunt de schoonmaak van uw kleed gemakkelijk zelf uitvoeren door de hierna genoemde stap nauw te volgen, wanneer u dit regelmatig doet zal uw kleed langer meegaan en u hier dus meer plezier van hebben. De tips die wij u zullen geven zijn voor tapijten die gemiddeld zijn vervuild.

Azijn

Voor de reiniging van uw tapijt kunt u gemakkelijk azijn gebruiken, dit zorgt voor een vrij diepe reiniging zonder dat dit diep te voelen is in uw portemonnee. Voor dit proces mengt u 1 deel azijn met 10 delen water. Neem een spons of schone doek en week deze kort in de substantie, wring hem vervolgens uit en begin uw tapijt schoon te wrijven. Het verschil van de behandeling zal al snel te zien zijn. Als u het gehele tapijt heeft gereinigd kunt u deze het beste ongeveer een uur laten drogen in een ruimte die goed is geventileerd (zet liefst alle ramen open).

Sneeuw

Wanneer er sneeuw is gevallen kunt u dit goed gebruiken voor een simpele manier om uw tapijt te reinigen. Dit doet u door het kleed met de polige kant in de sneeuw te leggen en hier vervolgens een aantal uur te laten, door de kristallen waaruit de sneeuw is opgebouwd wordt de vuiligheid uit uw kleed verwijderd. Klop het tapijt uit als er voldoende tijd voorbij is gegaan en laat het drogen. Deze behandeling zorgt dat de kleuren van uw tapijt opnieuw zullen stralen, dat al het vuil eruit zal trekken en al met al zal het kleed er als nieuw uitzien. Deze methode kan veelal ook worden gebruikt voor de reiniging van vlekken, mits deze niet te ernstig zijn.

De ouderwetse methode

Voor een algemene reinigingsbeurt kunt u uw kleed een tijd buiten laten liggen en vervolgens voorzichtig uitkloppen met een ouderwetse mattenklopper. Deze methode is niet schadelijk voor het milieu en verwijdert al het vuil en eventueel zelfs kleine diertjes die in uw kleed zijn getrokken (denk hierbij aan bijvoorbeeld tapijtkevers).
Vlekken kunt u met gemak verwijderen door ossengalzeep te gebruiken, let wel dat u hiervoor de vloeibare variant van de zeep kiest, deze kunt u bij iedere drogist in de schappen vinden. Om de vlek te verwijderen smeert u hier een beetje van de ossengalzeep op en laat u dit een poos intrekken, dep de substantie hierna weg met een vochtige, schone doek. Het water waarin u de doek weekt kunt u ook vermengen met een beetje azijn voor extra diepe reiniging. Wanneer u een witte doek gebruikt voor dit proces zult u hierin ook het vuil dat u uit uw tapijt heeft gehaald kunnen zien. Het gebruik van ossengalzeep is enigszins ouderwets, maar deze methode zal altijd goed blijven werken en is zeker de moeite waard voor een goede reiniging van uw karpet.

De juiste behandeling voor tapijtfranjes

Wanneer u uw tapijt gaat reinigen is het praktisch om de tapijtfranjes onder het kleed te slaan, zodat deze niet in de weg liggen en niet nat zullen worden tijdens het reinigingsproces. Wanneer u klaar bent met de schoonmaak kunt u de franjes weer op hun plaats doen en deze kort door borstelen met een zachte borstel, door dit te doen komen de draden in de tapijtfranjes weer op hun bedoelde plaats te liggen, waardoor de franjes er weer fris en nieuw uit zullen zien. Als u dit allemaal heeft doorlopen is uit tapijt volledig gereinigd en weer klaar voor optimaal gebruik.

Bankstel reinigen
Tapijt reinigen
Trap reinigen
Eetkamerstoelen reinigen
Fauteuil reinigen
Restaurantstoelen reinigen
Bureaustoelen reinigen
Autostoelen reinigen
×
Gerealiseerde opdracht
:
:

15% korting

op alle
banken en trappen

Laat uw bank of trap reinigen