Het vak van de meubelstoffeerder

Meubelstoffeerder word je door hiervoor te studeren, de opleiding hiervoor duurt gemiddeld vier jaar en kan worden verdeeld in twee opties: modern en klassiek. Wanneer de opleiding is afgerond kan er worden gewerkt in fabrieken, waar de eerste werkzaamheden meestal het overtrekken van meubelstukken zullen zijn.

Wanneer er wordt gekozen om een ambachtelijk meubelstoffeerder te worden kan er gewerkt gaan worden onder leiding van een ervaren stoffeerder, zo wordt alles in de praktijk geleerd.

Er bestaan ook meubelstoffeerders die zonder scholing direct zijn gaan werken onder leiding van een meester, waardoor alles direct in de praktijk geleerd is, dit is voornamelijk het geval in familiebedrijven.

De verscheidene soorten meubelstoffeerders

Allround
Een allround meubelstoffeerder richt zich op alle takken binnen het vak en heeft kennis van zowel moderne als klassieke meubelstoffering.

Klassiek
Dit gaat veelal om het stofferen van antieke meubels, zoals oude fauteuils, deze tak van het stofferen werkt met ouderwetse en vaak natuurlijke materialen zoals jute paardenhaar.

Modern
Deze tak richt zich op merken die nu een opmars maken en door hun unieke designs een belangrijk deel zijn van een secuur uitgekozen interieur, denk hierbij aan merken als Machalke, Pastoe of Gelderland.

Serie
Dit gaat vooral om het werken in een fabriek, serie stoffeerders doen dagelijks precies hetzelfde werk.

Hoe kiest u de juiste meubelstoffeerder?

Wanneer u iets van hoge kwaliteit gedaan wilt hebben liggen de kosten hiervan veelal erg hoog, kies bij het stofferen van antieke meubels voor een klassieke stoffeerder, bij moderne merkmeubels voor een moderne stoffeerder, etc. Als u zekerheid wilt hebben dat de stoffeerder werk aflevert dat u naar de zin is, bekijk dan het werk dat hij eerder heeft gedaan. Laat u zich vooral niet omkopen voor goedkopere stoffeerders, dit is nu eenmaal een dure klus die enkel goed wordt gedaan wanneer u een goede som geld neertelt.

Fauteuil reinigen
Restaurantstoelen reinigen
Bureaustoelen reinigen
Autostoelen reinigen
Bankstel reinigen
Tapijt reinigen
Trap reinigen
Eetkamerstoelen reinigen
:
:

15% korting

op alle
banken en trappen

Laat uw bank of trap reinigen