Het verwijderen van koffievlekken

Wanneer u koffie heeft gemorst op uw bankstel kunt u al snel in paniek raken, zo’n donkere vlek lijkt toch dreigend en lastig te verwijderen, maar u kunt stoppen met vrezen: de onderstaande methode krijgt zelfs de sterkere varianten, zoals espresso of cappuccino uit de stof van uw bank, waardoor deze er weer als nieuw uit zal zien.

Waarom is het verwijderen van vlekken door koffie zo lastig?

Door de warmte van vers gezette koffie is deze lastig uit stoffen te verwijderen, gezien deze veelal boven de zestig graden is, wat eveneens de temperatuur is waarbij de fixatie van kleuren wordt gedaan in de stoffen van meubels en kleden. Zo is de vlek lastig uit de stof te verwijderen, maar het is mogelijk zo lang u de juiste methode kiest.

Welke methode is de juiste?

Allereerst is het belangrijk dat u weet dat het van belang is zo snel mogelijk na het maken van de vlek te handelen. Het eerste wat u dient te doen is een witte handdoek volledig nat maken met koud water en vervolgens ligt uitwringen. Leg de vochtige handdoek op de koffievlek tot de koffie erin is getrokken, als u het gevoel heeft dat er een nieuw handdoek nodig is kunt u de volgetrokken handdoek vervangen door een nieuwe, vochtige handdoek. Blijf dit proces herhalen tot de laatst nodige handdoek en laat deze op de vlek liggen tot hij volledig droog is.

Ik zie nog een lichte vlek.

Meestal zal de vlek volledig weg zijn na de hiervoor genoemde methode, maar de kans bestaat dat u nog een lichte verkleuring ziet op de plek van de vlek, als dit het geval is kunt u het vlekkenwonder van James gebruiken. Zorg wel dat de stof volledig gedroogd is voor u het middel aanbrengt, en wacht na het aanbrengen twaalf uur. Als de verkleuring hierna nog steeds niet volledig is weggetrokken kunt u dit proces herhalen tot dit wel het geval is.

Bankstel reinigen
Tapijt reinigen
Trap reinigen
Eetkamerstoelen reinigen
Fauteuil reinigen
Restaurantstoelen reinigen
Bureaustoelen reinigen
Autostoelen reinigen
×
Gerealiseerde opdracht
:
:

15% korting

op alle
banken en trappen

Laat uw bank of trap reinigen