Het vormen van plooien op uw zitmeubels

Het ontstaan van plooien in de stof van uw banken of stoelen kan meerdere oorzaken hebben, zo kan de stof worden opgerekt wanneer deze veel wordt gebruikt, zal de vulling van de bank zachter worden naarmate de tijd vordert, waardoor plooien kunnen ontstaan, maar het kan ook simpelweg zo zijn dat de manier van stofferen niet geschikt is geweest voor de meubelstof die is gebruikt, waardoor deze gaat plooien.

Plooien in uw meubels: de oorzaken

Het ontstaan van plooien gebeurt vaak bij stoelen en banken waarvan het zitoppervlak groot is, wanneer deze grote oppervlakken in een enkele keer worden gestoffeerd ontstaan er gemakkelijk plooien in de stof, dit zal gemakkelijk gebeuren bij bijvoorbeeld een chaise longue of meubel met meerzits-kussens. Wanneer u een driezitsbank heeft wordt deze vaak ook op alledrie de delen gestoffeerd, zo zit er aan ieder kussen een trekstrook aan de onderzijde van het kussen welke vervolgens wordt bevestigd aan de romp van het meubel. Als deze techniek wordt gebruikt ontstaan plooien minder gemakkelijk. Als uw bank tweeënhalf-zits is, is hij qua grootte veelal hetzelfde als een driezits, maar hierbij worden wel slechts twee kussens gebruikt, hierdoor ontstaat er een grotere spanning op de stof waarop wordt gezeten, waardoor deze gemakkelijk gaat plooien.
De vering in uw bank of stoel kan ook de boosdoener zijn wanneer er plooien zijn te zien in het meubel. In een meubel kunnen zowel bolle als platte nosagveren worden gebruikt, wanneer de bolle variant wordt gekozen wordt het oppervlak van het kussen constant omhoog gelift, waardoor er haast geen plooien zullen ontstaan. Bij de platte nosagveren of singelbanden wordt de vulling van de kussens niet in de meubelstoffering gelift, waardoor de plooien makkelijker ontwikkelen. Als de zitting van een zitmeubel van polyether is gemaakt kan er na wat intensief gebruik (reken hier een aantal maanden voor) een verzakking ontstaan in het kussen, hier komen dan ook plooien in te zitten.

Is plooivorming in mijn meubels problematisch?

Het ontstaan van plooien vindt bij de meeste moderne gestoffeerde meubels plaats, vroeger was dit anders en werden er haast nooit plooien gevonden in de stoffering van zitmeubels, op zich is dit geen probleem en gezien dit zo veel plaatsvindt kan er ook geen klacht worden ingediend bij de leverancier. Wanneer de plooien in uw bank of stoel zo erg worden dat u de stof kunt vastpakken en dubbelvouwen is het probleem uit de kluiten gegroeid. U kunt de plooien ook opmeten, zo is een ruimte van twee centimeter tussen de vouw te veel. De ontstane plooien kunnen worden weggenomen door de stoffering van uw meubels in te laten nemen, maar u kunt ook kiezen de vulling van uw bank te vermeerderen of de trekstroken op uw bank of stoel te laten opspannen. Een zitmeubel heeft nu eenmaal onderhoud nodig, hier ontkomt u niet aan, dit dient te worden uitbesteed aan een professional.

Plooien in lederen stoffering

Wanneer er plooien zijn ontstaan in de lederen stoffering van een zitmeubel gaat dit veelal om een ander probleem dan bij meubels met een andersoortige stoffering: zitspiegels. De zitspiegels zijn stukken in het leder dat intensiever worden gebruikt, dus het vlak waarop wordt gezeten, deze worden door de hogere druk opgerekt terwijl het leder dat er omheen zit dat niet doet. Deze rekking is een eigenschap van het leder en kan niet worden voorkomen, wel is het zaak dat de meubels die worden gestoffeerd met leder bolle nosagveren hebben, zonder het leder te veel op te spannen.

Bankstel reinigen
Tapijt reinigen
Trap reinigen
Eetkamerstoelen reinigen
Fauteuil reinigen
Restaurantstoelen reinigen
Bureaustoelen reinigen
Autostoelen reinigen
:
:

15% korting

op alle
banken en trappen

Laat uw bank of trap reinigen