Huisdieren op de bank, wel of niet?

Honden of katten op het bankstel laten zitten en liggen is in veel huishoudens de normaalste zaak van de wereld, het feit dat het meubel eens in de zoveel tijd moet worden afgedaan, als de hond net uit een natte plas komt bijvoorbeeld, is dan ook geen probleem. Anderen kunnen het minder waarderen om de dieren op hun zitmeubels te laten, waar ook geen kwaad in gezien kan worden, zeker als het van jongs af aan is aangeleerd dat deze niet op de bank mag komen.

Consequentie is van het hoogste belang

Wanneer u heeft gekozen of uw huisdier wel of niet op de bank mag is het zaak dat u deze keuze blijft hanteren. Als uw hond altijd op de bank heeft mogen liggen moet dit ook mogen wanneer hij net buiten is geweest, bijvoorbeeld. Als het dier niet welkom is op uw bankstel kunt u hier ook geen uitzondering in maken omdat dat u een keer gezellig lijkt.

Wel of niet op de bank, waarom?

Het voornaamste is dat de keuze of uw dier op de bank mag volledig aan uzelf is, daarnaast kunnen kleine kinderen in huis een factor zijn in het maken van deze keuze. Kleine kinderen zijn een bron van drukte en zullen constant op en af de bank gaan en springen, waardoor dit niet langer een goede rustplaats is voor uw huisdier, daarbij komt ook het feit dat uw hond of kat kan schrikken van de plotselinge bewegingen en uit schrik naar het kind kunnen uithalen. Om dit te voorkomen kunt u ervoor kiezen uw hond aan te leren om niet op de bank te mogen komen.

De rangorde in huis

Vanuit veel informatiebronnen komt het feit voort dat wanneer u uw huisdier op de bank laat, dit zorgt dat deze in een hogere positie in de rangorde in het huis komt te staan en hier zit een bron van waarheid in, de enige wisselde factor hierin is de relatie die u heeft met uw dier.

Het komt in sommige huishoudens voor dat mensen niet meer fatsoenlijk bij hun spullen kunnen omdat de hond hierop is gaan liggen en vervolgens onvriendelijk doet naar de eigenaar door als grommend en blaffend de spullen ‘te beschermen,’ of dat er ’s nachts uit bed wordt gegaan om naar het toilet te gaan en vervolgens niet terug te kunnen gaan liggen omdat de hond de plek heeft ingenomen en deze onder geen omstandigheid meer af zal staan. In deze gevallen is de relatie tussen eigenaar en dier niet goed en zal de rangorde opnieuw moeten worden verdeeld door de regels te veranderen, zo kunnen het bankstel en het bed niet langer toegankelijk zijn voor de dieren.

Deel van het gezin

In de loop der tijd worden huisdieren steeds meer gezien als waar gezinslid, waardoor de behandeling van de dieren ook verandert, helaas komt dit de relatie tussen mens en dier alleen niet altijd ten goede. Honden hebben zo duidelijke regels nodig om te weten waar ze horen in de rangorde en waar ze aan toe zijn, de regels zijn alleen maar goed voor het dier en zullen de relatie tussen baas en dier altijd verbeteren.

Bankstel reinigen
Tapijt reinigen
Trap reinigen
Eetkamerstoelen reinigen
Fauteuil reinigen
Restaurantstoelen reinigen
Bureaustoelen reinigen
Autostoelen reinigen
:
:

15% korting

op alle
banken en trappen

Laat uw bank of trap reinigen