Kleurschade Op Uw Bankstel

Beschadiging van de kleur van uw bank zorgt voor een minder aantrekkelijke uitstraling, de beschadiging kan verschillende oorzaken hebben en er is voor iedere oorzaak een andere oplossing.

Schade door wassen

Het is mogelijk om uw bank zelf te reinigen, maar of dit ten alle tijden de juiste oplossing is valt te debateren. Wanneer u een bank heeft met losse hoezen om de kussens zou u snel de keuze kunnen maken om deze te wassen in uw wasmachine, wat goed helpt om vuil te verwijderen, maar ook kan zorgen voor het veranderen van de kleur – een verschil dat u na een aantal wasbeurten goed zal kunnen zien als u de kussens vergelijkt met de hoes van de romp van uw bank.

Schade door kussens en plaids

Wanneer u een lichtgekleurde lederen bank hebt is het af te raden om hier kussens op plaids (vooral als deze van katoen zijn gemaakt) op te leggen die een felle of donkere kleur hebben, gezien leder razendsnel kleur kan opnemen en dit snel te zien is op uw meubel.

Schade door wasgoed

Wanneer uw wasgoed nog vochtig is geeft deze snel kleur af, voornamelijk als het van katoen is gemaakt. Het is daarom ten sterkste afgeraden om uw natte wasgoed op uw bank neer te leggen.

Schade door kleding

Er zijn bepaalde kledingsoorten die snel kleur afgeven, zoals spijkerbroeken. Per wasbeurt vervaagt het kledingstuk, en hetzelfde kan gebeuren op uw bankstel, dit zal het snelst te zien zijn op lichtgekleurde lederen meubels.

Schade door zonlicht

De UV straling in daglicht zorgt, voornamelijk bij banken van nylon en katoen, voor een bleking van de stof, hiervoor hoeft de bank niet op een zonnige plek te staan, gezien de UV straling zich ten alle tijden in de lucht bevindt.

Schade door kranten

De drukinkt op het papier van een goede ouderwetse krant geeft af, dit ziet u vaak al aan uw handen als u de zaterdagskrant heeft doorgebladerd. Ditzelfde effect kan plaatsvinden op uw bankstel en zorgt voor donkere vlekken op de stof.

Laten reinigen?

Het is niet altijd mogelijk om de kleurbeschadiging van uw bankstel weg te nemen door reiniging. De kans dat u uw bank weer als van oud krijgt is groter wanneer de vlekken donkerder zijn dan de stof van uw bank, gezien deze er met een reiniging gemakkelijker uit kunnen komen. Wanneer de vlek lichter is, dan kan het lastiger zijn om deze te verwijderen, de kans dat dit wel lukt is groter op een lederen bank. Als u ervoor kiest deze vlekken te willen verwijderen, laat u zich dan helpen door een professioneel bedrijf, het liefst een die de mogelijkheid heeft om uw bankstel te reinigen en het leder te repareren – deze bedrijven kunnen u ook het beste adviseren wat een juiste oplossing betreft.

Bankstel reinigen
Tapijt reinigen
Trap reinigen
Eetkamerstoelen reinigen
Fauteuil reinigen
Restaurantstoelen reinigen
Bureaustoelen reinigen
Autostoelen reinigen
:
:

15% korting

op alle
banken en trappen

Laat uw bank of trap reinigen