Losse stiknaden: wat te doen

Wanneer er een stiknaad losgaat in uw stoel of bank ruïneert dit een deel van het uiterlijk van het meubel linea recta, zo heeft het een oude en onverzorgde uitstraling. U hoeft niet direct een nieuwe stiknaad te laten zetten, veelal kan de oude simpelweg gerepareerd worden door een professional, waardoor uw bank er weer netjes uitziet en nog een langere tijd mee kan.

Waardoor laten de stiknaden los?

De plek waarop een stiknaad het snelst los komt is tussen twee zitvlakken in, omdat de druk hierop het hoogst komt te liggen wanneer de vulling van het kussen platter en zachter wordt, door deze druk kan de naad in verloop der tijd knappen. Als u direct een professional inschakelt kan deze uw zitmeubel onder handen nemen, zo kan de naad worden gerepareerd en kan de vulling van de kussens eventueel worden aangevuld om de opgebouwde druk van de naad weg te nemen. De prijs zal wat hoger liggen, maar na de behandeling zal uw meubel haast als nieuw zijn en gaat deze weer langere tijd mee.

Losgelaten stiknaden zelf repareren

Het maken van een kapotte stiknaad is een lastige en soms pijnlijke klus, maar het is mogelijk dit zelf te doen wanneer u dit liever niet uitbesteed aan een professional.

Voor het klaren van deze klus heeft u twee naalden nodig, deze hebben een speciale kromming welke specifiek is voor dit werk. Zorg dat u de draad opnieuw door de originele gaatjes begeleid, zo hoeft u geen nieuwe gaten te maken in de stoffering van uw meubel(s). Beide naalden steekt u aan de bovenkant van de stof in het originele gat en gaan hierna aan gelijke kant onder de stof door richting het volgende gat om hierdoor naar boven te komen.

Wanneer een stiknaad is losgeraakt en niet door een professional wordt gerepareerd bestaat de kans dat deze niet langer onzichtbaar is op het meubel. Om deze reden wordt het ten sterkste afgeraden om het heft in eigen handen te nemen en bijvoorbeeld met plaksel de opening te proberen te sluiten, gezien de professional hierna een moeilijke taak heeft om de stiknaad onzichtbaar te repareren.

Wat zijn de kosten van een reparatie?

De prijs van een reparatie van een losgeraakte stiknaad is afhankelijk van verscheidene factoren, zoals de soort stoffering van het meubel, de dikte van de oorspronkelijke naad en de positie van de losgekomen naad. Er bestaat een verschil tussen stiknaden en siernaden, zo komen de carré stiknaden het gemakkelijkst los.

De reparatie aan de stiknaad wordt veelal met de hand gedaan, waardoor dit proces gemakkelijk bij u thuis kan plaatsvinden, zo heeft u geen extra kosten voor het vervoeren van het meubel. Er bestaat een kans dat de reparatie niet handmatig kan worden gedaan, zoals wanneer de middennaad geopend is en een trekstrook vervolgens ook is losgekomen, als dit het geval is zal het meubel naar een werkplaats moeten worden gebracht. De kosten van een reparatie varieren erg, vraag daarom een offerte aan en weet op dezelfde dag wat u precies te wachten staat.

De voordelen van een goede reparatie

-Het meubel oogt weer netjes en nieuw.
-Het meubel dient niet per direct vervangen te worden.
-De kosten zijn minder hoog dan wanneer u een geheel nieuw meubel aan moet schaffen.
-De reparatie is niet te zien en maakt het meubel veelal sterker, doordat de reparatie met de hand is gedaan in plaats van door een machine.

Bankstel reinigen
Tapijt reinigen
Trap reinigen
Eetkamerstoelen reinigen
Fauteuil reinigen
Restaurantstoelen reinigen
Bureaustoelen reinigen
Autostoelen reinigen
:
:

15% korting

op alle
banken en trappen

Laat uw bank of trap reinigen