Meubel leder

Leder voor meubels is veelal gemaakt van runderleder, wat van nature een erg mooi product is dat sterk en duurzaam is en stijl heeft. Het natuurproduct is veelal gemakkelijk in gebruik, maar dit is sterk afhankelijk van de gegeven bewerking van de huid in het looiproces. De meeste ledersoorten hebben een behandeling gehad waardoor het leder geschikt is voor intensief dagelijks gebruik.

Meubelleder: de kenmerken

Uniek aan leder is de aanwezigheid van kenmerken uit de natuur, ook dit is afhankelijk van de bewerking die de huid heeft gekregen. Vaak zijn schrammen, littekens (van prikkeldraad bijvoorbeeld) en insectenbeten wel te zien op meubelleder. Daarnaast zijn nekrimpels en de verschillende structuren van de huid kenmerkend aan het natuurproduct. De kwaliteit of levensduur van het leder worden niet verminderd door deze kenmerken, maar geven dit wel de juiste uitstraling, waardoor het te onderscheiden is van kunstleer en overige synthetische imitaties.
Ook wel kenmerkend een meubelleder is dat het na verloop van tijd steeds meer charme krijgt, door de natuurlijke rek van de huid, waardoor het in geringe mate steeds meer plooivorming krijgt en zo een levendige uitstraling krijgt. De runderhuiden zijn groot en hebben de eigenschappen (soepelheid, dikte, structuur) die benodigd zijn voor het verwerken ervan.

Meubelleder: tips en kenmerken

Het is gemakkelijk schoon te maken met een vochtige doek.

Twee tot vier keer per jaar onderhouden met ledercleaner en ledercrème.

Lederen meubel reinigen.

Natuurlijke plooivormingen.

Gladder gevoel dan stof.

Nette uitstraling.

Keuze uit verscheidene soorten en kleuren.

Niet plaatsen in direct zonlicht om verkleuring te voorkomen.

Wanneer u bepaalde medicatie inneemt (voornamelijk bloedverdunners) is er kans dat uw leder gemakkelijk beschadigt wanneer het in aanraking komt met uw haar en huid.

Lederkwaliteit bepalend voor de processen

De kwaliteit van huiden wordt bepaald door verschillende factoren die meespelen tijdens de groei van het dier, namelijk het voedsel, de leefomgeving en de leeftijd.

*No.1: Koeien uit berggebieden; omgeving zonder verontreiniging of prikkeldraad.
* No. 2: Koeien uit Europa of Noord-Amerika; opgegroeid met goede voeding in een omgeving met prikkeldraad.
* No. 3: Koeien uit Zuid-Amerika, Australië of Afrika; opgegroeid met schaars voedsel en water.

Het looiproces

Door het looien van het leder kan de huid niet meer bederven, wanneer dit is gedaan is het leder klaar voor de bekleding van meubels. De preparatie tot leder vraagt globaal gezien om deze handelingen: weken, ontharen, ontdoen van vliezen, splitsen, ontkalking, pekelen, looien, mangelen, pletten, neutralisatie, invetten, kleuren, droging, bewerking, verven, drogen, walsen, verven, et cetera. Naast de oorsprong van de huid is de uiteindelijke kwaliteit van het leder ook sterk afhankelijk van de hoeveelheid aan behandelingen deze ondergaan is. Als u wilt zien wat het looiproces precies inhoudt kunt u hier klikken.

Finish proces

Ook wel bekend als de nabewerking is het finish proces bepalend in het uiterlijk en het type van het leder. Dit zijn de verschillende types leder:

Anilineleder / Nubuckleder:
Na kleuring niet afgewerkt met beschermlagen.
Voordeel: oogt natuurlijk en voelt zacht aan, zit comfortabel.
Nadeel: wordt gemakkelijk vuil en krijgt snel vlekken, kan geen zonlicht verdragen.

Semi-anilineleder:
Na kleuring afgewerkt met transparante verflaag.
Voordeel: oogt natuurlijk, afwerend voor vlekken, zit comfortabel.
Nadeel: voelt minder zacht aan, is gevoelig voor zonlicht.

Afgedekt leder:
Is afgedekt met een dekkende verflaag.
Voordeel: kleurecht (buiten handwish om), gemakkelijk in reiniging, blijft langer mooi, in meerdere kleuren verkrijgbaar.
Nadeel: natuurlijke schoonheid is minder zichtbaar, voelt minder zacht.

Onderhoud van lederen meubels

Meubelleder is een product dat van nature erg mooi is, maar net als de huid van een mens goede verzorging nodig heeft. U kunt zelf de benodigde producten in huis halen, maar u kunt er ook voor kiezen een professioneel bedrijf in te schakelen voor het onderhoud van uw lederen meubels, zo houdt u uw meubels zo lang mogelijk mooi.

Bankstel reinigen
Tapijt reinigen
Trap reinigen
Eetkamerstoelen reinigen
Fauteuil reinigen
Restaurantstoelen reinigen
Bureaustoelen reinigen
Autostoelen reinigen
:
:

15% korting

op alle
banken en trappen

Laat uw bank of trap reinigen