Meubelstof, welke is het beste voor een hond?

Wanneer u het prettig vind om met uw hond te kunnen kroelen op de bank is het van belang dat u gaat voor een meubel die is gestoffeerd met een stof die niet snel slijt, zo hoeft u geen extra covers aan te kopen om de slijtage door de nagels van uw dier te verbergen. Stoffen die nu veel op de markt te vinden zijn, zoals Microvezel en Crypton, zijn ideaal om zelfs krassen van de nagels van grotere honden op te vangen zonder de schade hiervan te tonen, daarnaast zijn ze ook gemakkelijk te reinigen.

Crypton

Crypton staat hoog in het vaandel wat betreft duurzaamheid, daarnaast is het ook een erg vlek-bestendige stof die gemakkelijk is te onderhouden. De stof is opgebouwd uit vezels die voor het weven een behandeling hebben gekregen met acryl latex, dit maakt de stof antibacterieel en vlekafstotend. Crypton zal de geuren van uw hond of kat nooit opnemen en toont eventuele slijtage door de nagels van uw huisdier ook niet.

Reiniging:
De haren van uw huisdier kunt u simpelweg wegvegen met een zachte, droge doek. Wanneer er vloeistoffen zijn gemorst kunt u deze reinigen met een spray die u maakt van een klein beetje afwasmiddel met water, spray dit op de stof en laat het even inwerken om vervolgens met een zachte borstel verder te reinigen en te deppen, spoel het geheel uit met water.

Comfort:
De stof voelt zacht aan en is ademend, waardoor het niet zal gaan plakken.

Bonus:
De stof is bestand tegen regen en direct zonlicht, wat betekent dat u meubels die hiermee zijn gestoffeerd ook buiten neer kunt zetten zonder dat deze direct schade oplopen. De kleur van de vezels in de stof verkleuren niet door de zon, zelfs als deze lange tijd buiten hebben gestaan.

Microvezels

Crypton kan wat prijzig zijn, als u uit bent op een goedkoper alternatief kunt u kiezen voor een meubel dat is gestoffeerd met een vorm van Microvezel. Microvezels zijn opgebouwd door synthetische vezels die vergelijkbaar zijn met suede, fluweel of geborstelde denim. Microvezel is bestand tegen vloeibare stoffen, dus als u een huisdier heeft dat veel kwijlt of soms onverhoopt op uw meubels plast kan dit gemakkelijk gereinigd worden en is hier na de schoonmaakbeurt niets meer van te zien.

Reiniging:
Haren van uw huisdieren kunnen van de stof af worden geveegd met rubberen handschoenen. Iedere vorm van Microvezel is opgebouwd uit polyester vezels, u kunt kijken naar de Microvezelcode die op uw meubel staat om precies te achterhalen hoe u deze het beste kunt reinigen. De S-W code is de meest veelzijdige vorm van Microvezel, vooral voor huishoudens die huisdieren hebben, dit komt doordat deze vorm van Microvezel gereinigd kan worden door reinigingsmiddelen op basis van water. Microvezel met de X-code kan het beste worden vermeden, gezien deze alleen gereinigd kan worden met een stofzuiger die speciaal is gemaakt voor dit type. Er zijn soorten Microvezel die kunnen gaan vlekken door de reinigingspogingen. Zorg dat u de stof behandelt met een goed beschermingsmiddel wanneer het meubel nieuw is en opnieuw wanneer dit aangegeven is door de fabrikant van uw meubel.

Comfort:
Microvezel stoffen voelen altijd zacht aan en zijn goed ademend, waardoor u hier fijn in vol comfort uren kunt doorbrengen met uw huisdier.

Bonus:
Microvezel stoffen zijn voor zowel honden als katten prettig door de kleine synthetische vezels waaruit ze zijn opgebouwd.

Bankstel reinigen
Tapijt reinigen
Trap reinigen
Eetkamerstoelen reinigen
Fauteuil reinigen
Restaurantstoelen reinigen
Bureaustoelen reinigen
Autostoelen reinigen
:
:

15% korting

op alle
banken en trappen

Laat uw bank of trap reinigen