Meubelstof, welke is het beste voor een kat?

Katten en mooi gestoffeerd meubilair worden vaak los van elkaar gezien, omdat katten menige bank ruïneren met hun nagels door deze als krabpaal te gebruiken, dit is echter niet nodig. De stoffering die het beste gebruikt wordt voor meubilair voor huishoudens met katten is een synthetische Microvezel, let wel dat dit geen eco-vriendelijk materiaal is, dus als dat bij u een groot punt is zult u moeten kiezen tussen een stof die goed is bestand tegen de vernielingsdrang van uw kat of een stof die van ‘groener’ materiaal is gemaakt.

Microvezel bekleding voor uw bankstel

De voornaamste bestanddelen van een Microvezel stof zijn nylon en polyester. De term Microvezel komt door de fijne vezels die strak worden gebreid en microscopisch klein zijn, deze vezels zorgen voor een prettige, zachte stof. Meubels die zijn bekleed met een Microvezel stof gaan lang mee en zijn gemakkelijk in onderhoud en schoonmaak, zo gaan vlekken er zonder veel moeite te moeten doen uit en zal hier haast niets van terug te zien zijn. Om de haren van uw huisdier te verwijderen uit de stof kunt u de stofzuiger over het meubel heen halen of deze vluchtig afnemen met een speciale lint remover, hierdoor zal er geen haar meer terug te vinden zijn. Doordat de Microvezel stof strak is geweven is deze goed bestand tegen de nagels die uw kat zonder meer in de bank zal willen zetten, de schade blijft onzichtbaar of op z’n minst erg gering, waardoor dit de perfecte soort stof is voor ieder huishouden dat dol is op katten.

De stijlen van Microvezel

Deze synthetische bekleding wordt gemaakt in allerhande stijlen, zelfs zodanig dat er bepaalde soorten Microvezel zijn die het uiterlijk hebben van leder, daarnaast is Microvezel verkrijgbaar in verscheidene texturen die veel gemeen hebben met natuurlijke soorten bekleding. We kunnen ons voorstellen dat u in het verleden een aantal soort stoffen links heeft laten liggen omdat u bang was dat de kat hier gemakkelijk schade zou kunnen aanbrengen, wanneer u kiest voor een Microvezel bekleding kunt u genieten van hetzelfde mooie uiterlijk zonder de vrezen dat uw kat het meubilair gaat gebruiken als krabpaal. Als u een Microvezel bekleding selecteert is het wel van belang dat u gaat voor de visgraat patronen, gezien deze het beste bestand zijn tegen de scherpe nagels van uw huisdier en wanneer er wel schade aan wordt aangebracht is dit (haast) niet te zien. U kunt daarnaast wellicht ook het beste kiezen voor een meubel dat qua kleur gelijk is aan de vacht van uw huisdier, zo zullen losse haren minder opvallen, kies daarom liever niet voor een donker meubel wanneer uw kat een lichte vacht heeft en vice versa.

De natuurlijke optie

Als de synthetische weg niet voor u is weggelegd kunt u ook kiezen voor een bekleding van natuurlijke stof die niet direct zal worden verwoest door de nagels van uw kat. Leer is bijvoorbeeld een optie, maar dat dit compleet vrij blijft van schade valt niet te zeggen, gezien menige kat het prettig vindt om haar nagels over het oppervlak van het leder te halen. Een andere optie is een jute bekleding, deze stof is duurzaam, niet prijzig en natuurlijk. Het uiterlijk van jute is wellicht niet het meest aantrekkelijk en de stof is ook niet de meest comfortabele optie die u op de markt aan zal treffen, maar wel zal het bestand zijn tegen de scherpe klauwen van uw geliefde huisdier.

Blijf oog houden op het meubilair

Waar Microvezel zorgt voor meubels die langer meegaan en beter bestand zijn tegen de klauwen van uw kat is het nog steeds zaak een oogje in het zeil te houden wat betreft de schade die uw meubels kunnen oplopen. Zorg er dan ook voor dat de nagels van uw huisdier bijgehouden worden en geef hem of haar een krabpaal waar op los gegaan mag worden. U kunt ook kiezen voor speciale nagel caps die aangebracht kunnen worden op de pootjes van uw kat, zo zullen ze minder schade aan kunnen brengen, de caps zijn verkrijgbaar bij de meeste dierenwinkels. Het makkelijkst is om uw kat weg te houden bij uw nieuwe meubels om de kans op schade compleet weg te nemen, maar u kunt ook kiezen een cover over uw meubel heen te doen om de stoffering te beschermen.

Bankstel reinigen
Tapijt reinigen
Trap reinigen
Eetkamerstoelen reinigen
Fauteuil reinigen
Restaurantstoelen reinigen
Bureaustoelen reinigen
Autostoelen reinigen
:
:

15% korting

op alle
banken en trappen

Laat uw bank of trap reinigen