Open lederen bankstellen ontgeuren

Een bank die is gestoffeerd met open leder is niet gemakkelijk te ontgeuren. Open leder zijn bijvoorbeeld suède, Nubuck, pilotenleder en soorten met een geschuurd of fluwelen uiterlijk.

Bank ontgeuren is niet mogelijk

Bankstellen van open leder vallen niet volledig te ontdoen van geur, zelfs bij lederspecialisten is dit resultaat niet te bereiken.

Een goed resultaat behalen

Er bestaan manieren om goede resultaten te behalen in het verminderen van de geur van uw bankstel, een grote factor in het eindresultaat van de procedure is het bedrag dat u hiervoor opzij wilt leggen.

Wat zijn de mogelijkheden?

Vervanging van het vulmateriaal:
Wanneer een huisdier op uw bank van pilotenleder heeft geplast kan het vervangen van het vulmateriaal een goede optie zijn om de geur weg te nemen. De binnenvulling zit tussen de stoffering en ondervering en dit is meestal afgedekt met een dacron laag, deze laag kan vervangen worden en de vulling zelf kan gereinigd worden met een enzymenoplossing.

Herstofferen:
Dit is de ultieme oplossing, maar daarbij ook de meest prijzige, hierdoor is het herstofferen het eigenlijk alleen waard wanneer u een kostbare designbank heeft. De uiteindelijke kosten komen veelal uit op de helft van de nieuwwaarde van het meubel.

Ozon:
Wanneer er wordt gekozen voor een ontgeuring met ozon wordt het bankstel zo ver mogelijk open gemaakt en uitgekleed, hierna komt het meubel in een ozoncabine te staan, waar de geurmoleculen worden afgebroken door de reactie op de ozon. Het geeft niet altijd een goed resultaat, gezien ozon overal gemakkelijk bij moet kunnen, wat niet bij ieder meubel mogelijk is.
Ontgeuren met ozon is pas een mogelijkheid wanneer de temperatuur boven de 26 graden ligt, met deze informatie kunt u filteren welk bedrijf precies weet wat ze doet en of het de geschikte keuze is voor de behandeling van uw meubel.

Bevriezing:
Dit is een vrij onorthodoxe methode, maar effectief, gezien de geurmoleculen verdwijnen wanneer een meubel wordt bevroren. U kunt ervoor kiezen uw meubel in de winter een aantal dagen buiten te laten staan.

Baking soda:
Natriumbicarbonaat zorgt voor een reiniging en ontgeuring van meubels. Het poeder is verkrijgbaar bij verschillende winkels, dit kunt u verspreiden over uw bankstel en vervolgens een dag in laten trekken, waardoor het de geurmoleculen opzuigt. Herhaal de procedure zo vaak u wilt om de geur volledig te verwijderen.

Schoonmaakazijn:
Snijd het onderdoek van uw bankstel weg en zet hieronder een aantal schaaltjes schoonmaakazijn, dit absorbeert de geur.

Let op: test tips altijd uit voordat u een volledige behandeling doet, gezien niet alles werkt voor iedere stof. Zorg dat u de test doet op een onopvallende plek. U kunt er ook altijd voor kiezen een expert in te schakelen om een goed resultaat te garanderen.

Bankstel reinigen
Tapijt reinigen
Trap reinigen
Eetkamerstoelen reinigen
Fauteuil reinigen
Restaurantstoelen reinigen
Bureaustoelen reinigen
Autostoelen reinigen
×
Geplande opdracht
:
:

15% korting

op alle
banken en trappen

Laat uw bank of trap reinigen