Open lederen meubels ontdoen van geur

Wanneer uw bankstel is gestoffeerd met een open ledersoort is het ontgeuren hiervan haast onmogelijk, voorbeelden van dit soort leder zijn: pilotenleder, suede, nubuck leder en andere ledersoorten met een fluweel of geschuurd uiterlijk. Afhankelijk van hoe veel geld u wilt investeren in het ontgeuren van uw bank zijn er grote verschillen in het resultaat van de behandeling die aan uw bank wordt gegeven.

De mogelijkheden:

Vulmateriaal vervangen

Als er een nare geur in uw bank is getrokken, bijvoorbeeld door morsen of een huisdier dat zijn of haar behoefte erop heeft gedaan, dan kunt u ervoor kiezen het vulmateriaal te vervangen. De binnenvulling zit tussen de ondervering en de stoffering in en is in veel gevallen afgedekt met een laag dacron, deze laag kan worden vervangen en de vulling zelf kan worden gereinigd met een enzymenoplossing.

Herstofferen

Het opnieuw stofferen van uw bankstel is een kostbare keuze om te maken, gezien de kosten hiervan vaak uitkomen op de helft van de nieuwprijs van uw bank, daardoor is deze keuze vaak pas raadzaam wanneer u een unieke designerbank heeft.

Ozon

Het is mogelijk een bankstel te ontgeuren door middel van ozon. De behandeling vindt plaats door het meubel zo ver mogelijk ‘uit te kleden’ en te openen en het vervolgens in een ozoncabine te zetten, waar de geurmoleculen in de bank worden afgebroken. Het resultaat van deze behandeling is echter niet altijd optimaal, gezien de ozon daadwerkelijk overal bij moet kunnen. Tip: als u kiest voor een behandeling met ozon, zorg dan dat u kiest voor een bedrijf dat verstand heeft van wat ze doet, gezien de ozon pas goed zijn werk kan doen bij een temperatuur hoger dan 26 graden en niet ieder bedrijf hiervan op de hoogte lijkt te zijn.

Bevriezen

Een ouderwetse methode om uw bank te ontdoen van zijn geur is om deze te bevriezen, door de kou verwijnen namelijk de geurmoleculen en zal uw meubel minder (of helemaal geen) geur hebben. Het is een optie om uw bankstel in de winter in de vrieskou buiten te zetten.

Baking soda

Baking soda is een product dat is opgebouwd door natriumbicarbonaat: een stof die geuren wegneemt. U kunt uw bankstel reinigen en ontgeuren met baking soda door het poeder over het meubel te verspreiden en het 24 uur in te laten trekken, waarna u het poeder opzuigt met een stofzuiger. Het is mogelijk om deze behandeling meerdere keren uit te voeren, als de geur na de eerste poging nog aanhoudt.

Schoonmaakazijn

De laatste optie die u heeft is om de nare geur in uw bank te laten absorberen door schoonmaakazijn. Dit doet u door het zwarte onderdoek van uw bankstel weg te snijden en een aantal schaaltjes schoonmaakazijn onder uw bank te zetten.

Extra tip

Niet iedere manier is geschikt voor iedere geur of ieder bankstel, probeer daarom altijd eerst voorzichtig uit of een bepaalde manier werkt, en het liefst op een onopvallende plek. Mocht u zelf niet tot een oplossing komen, vraag dan aan een expert of deze u bij kan staan.

Bankstel reinigen
Tapijt reinigen
Trap reinigen
Eetkamerstoelen reinigen
Fauteuil reinigen
Restaurantstoelen reinigen
Bureaustoelen reinigen
Autostoelen reinigen
×
Gerealiseerde opdracht
:
:

15% korting

op alle
banken en trappen

Laat uw bank of trap reinigen