Pilling op uw zitmeubels

Pilling is het ontstaan van kleine pluizen of stofbollen op de stof van uw bank of stoel, dit vindt vooral plaats bij meubels waarvoor goedkopere stoffen zijn gebruikt en gebeurt helaas steeds vaker. In veel gevallen is de pilling van uw stoffering al in een vrij vroeg stadium te zien, maar het kan zo zijn dat dit pas plaatsvindt wanneer u uw zitmeubel al langere tijd in bezit heeft. Wanneer de luchtvochtigheid in uw woning laag is vindt pilling van de stof van uw meubels sneller plaats, ook is dit het geval wanneer uw huisdieren met hun scherpe nagels op de meubels mogen komen. Piling onstaat voornamelijk op meubels die zijn voorzien van stoffering met platweefsel.

Hoe is pilling te zien?

Pilling is op twee verschillende manieren te onderscheiden, namelijk de externe pilling (ook wel normale pilling) of pilling dat plaatsvindt door slijtage van het meubel.

Externe pilling:
Dit vindt plaats doordat de losliggende vezels van de stof zich gaan oprollen en kleine bolletjes vormen. Deze vezels komen tussen de gemaakte stof tijdens de productie van de stof en komen door beweging tijdens het gebruiken van de stof op een meubel tussen de stof vandaan. Als er veel spijkerbroeken worden gedragen ontstaat pilling bijvoorbeeld sneller, door de grotere wrijving tussen de spijkerstof en de meubelstof. De bolletjes van de losse vezels komen op de stof vast te zitten, dit is de pilling die u kunt zien.

Pilling door slijtage:
In een klein aantal gevallen ontstaat pilling op de meubelstof door de slijtage van de stof, dit is pas te zien wanneer het meubel al wat langer in gebruik is en is te onderscheiden van de normale pilling doordat de bolletjes die ontstaan niet mooi rond zijn, maar in plaats daarvan ongelijk en vaak pluizig. Bij pilling door slijtage is vaak de stof van het meubel ook dunner aan het worden.

Pilling: hoe voorkom ik het?

Als u ervoor kiest meubels te kopen die lager geprijsd zijn, zorg dan dat u kiest voor een meubel met een stoffering die niet is gemaakt van platweefsel, gezien de pilling eerder bij platweefsel stoffen ontstaat.

Reinig uw bank regelmatig met een stofzuiger, zorg wel dat u hierbij een goed mondstuk gebruikt dat de bank niet beschadigt.

Gebruik geen kleedjes, dekentjes of grote kussens op uw bank, deze zorgen namelijk voor een grotere wrijving in de meubelstof waardoor pilling sneller ontstaat.

Pilling: hoe verwijder ik het?

U kunt de pilling eenvoudig van uw meubels verwijderen door een speciale pilling-tondeuse te gebruiken, deze scheert als het ware de bolletjes van uw meubel af. Zorg wel dat u dit tijdig doet, als u te lang wacht wordt het een hels karwei waar u lange tijd mee bezig zal zijn.
U kunt er ook voor kiezen blanke haarlak te gebruiken voor de verwijdering van pilling. Spuit de lak op uw bank en ga er vervolgens met een scheermes overheen om de pilling van de bank of stoel af te scheren. Sproei vervolgens antikreukmiddel (wat ook te gebruiken is voor uw was) om u niet langer zorgen te hoeven maken over het opnieuw ontstaan van pilling op uw meubels. Dit is de beste methode als u voor langere tijd van de pilling af wilt zijn.

Bankstel reinigen
Tapijt reinigen
Trap reinigen
Eetkamerstoelen reinigen
Fauteuil reinigen
Restaurantstoelen reinigen
Bureaustoelen reinigen
Autostoelen reinigen
:
:

15% korting

op alle
banken en trappen

Laat uw bank of trap reinigen