Plakkende bankstellen: de oorzaken en oplossingen

De klachten van plakkende bankstellen komen in principe alleen voor bij de meubels gestoffeerd met Pull Up leder, welke goed is te herkennen aan de buitengewoon glimmende bovenlaag. De meest voorkomende kleuren van Pull Up leder zijn donkerbruin, donkerrood, rood, donkerblauw en zwart.

Waarom plakt mijn bankstel?

De voornaamste reden voor een plakkend bankstel is slijtage van de toplaag van het leder, deze toplaag is gemaakt van polyurethaan welke is gemaakt ter bescherming van het leder. Bij gebruik slijt de toplaag weg, dit is een versneld proces bij warmte.

Voordeel

Het grootste voordeel van de polyurethaan laag op het leder is dat kleine beschadigingen die hieraan worden aangebracht gemakkelijk te herstellen zijn. Wanneer er een minieme kras in de laag zit kunt u deze verwarmen door middel van een föhn, hierdoor vloeit de laag uit en zijn de krasjes niet meer te zien.

Nadeel

Wanneer u langdurig op uw bankstel zit wordt u zelf de hittebron die zorgt dat de polyurethaan laag langzaam zacht en week wordt, waardoor slijtage sneller voorkomt dan bij bijvoorbeeld gedekverfd leder. De polyurethaan laag dunt steeds meer uit waardoor het herstel hiervan minder gemakkelijk gaat, hierdoor wordt de laag week en zal deze plakkerig aan gaan voelen. Een versleten toplaag kunt u ook wel herkennen aan vagere plekken die ontstaan op de plekken die het meest worden belast (zoals het zitvlak en de rug- en armleuningen).
Door de combinatie van het weker worden door hitte, transpiratievocht en de geregelde vervuiling van uw meubel (door bijvoorbeeld het overmatige contact met spijkerstof) wordt de conditie van de toplaag steeds slechter.

Hoe voorkomt u dit?

Er is in alle eerlijkheid haast niets te doen om dit te voorkomen, gezien dit een product gebonden eigenschap is en dit hierdoor ook vaak wordt afgewezen als klacht door de fabrikant of winkelier. Wanneer deze eigenschap is besproken bij aankoop van het meubel kunt u hierover niets reclameren. Gezien uw bankstel is gemaakt om erop te zitten is er simpelweg geen manier om de slijtage te voorkomen, wel is er een mogelijkheid het probleem uit te stellen door het gebruik van de juiste onderhoudsmiddelen voor Pull Up leder.

Hoe herstel ik een plakkend bankstel?

Het herstellen van een plakkend bankstel begint met een intensieve reiniging van het leder, dit wordt meestal gedaan door het gebruik van een speciale machine, waarna er een primer op het leder wordt gezet, hierdoor kan de nieuwe laklaag zich beter hechten aan het Pull Up leder. Wanneer dit is gedaan zal uw bankstel niet langer plakken.

Bankstel reinigen
Tapijt reinigen
Trap reinigen
Eetkamerstoelen reinigen
Fauteuil reinigen
Restaurantstoelen reinigen
Bureaustoelen reinigen
Autostoelen reinigen
×
Gerealiseerde opdracht
:
:

15% korting

op alle
banken en trappen

Laat uw bank of trap reinigen