Pocketvering

Pocketvering (ook wel interieurvering genoemd) is lang de beste vering mogelijk geweest voor een bankstel. Bij gebruik van pockervering blijft de stoffering van het meubel netjes strak, wat ervoor zorgt dat slijtage geminimaliseerd wordt en de bank zo lang mogelijk in optimale staat blijft.

Over het algemeen wordt pocketvering in een kast van polyeter geplaatst, zo is bij een kussen van 70cmx70cm de eigenlijke pockervering rond de 50cmx50cm, de overige 20cm is een schuimrand die de vering beschermt en comfort optimaliseert. De pockervering zelf bestaat uit een vulling van samengebonden springveren, die zich plaatsvindt op een ondervering van nosagveren of singels.

Problemen met pocketvering

Helaas ontstaan er steeds vaker problemen met pocketvering, waarvan de meest voorkomende te maken hebben met de ondervering of met de kwaliteit van de polyeter kast en de pocketvering zelf.

Pocketvering in een verkeerde omgeving

Banken die een ondervering hebben die is gemaakt van singelbanden hebben een groter rekpercentage, wat betekent dat comfort van de bovenste plank is, het enige probleem hiermee is dat de pockervering vaak te veel doorbuigt en beschadigt. De pocketvering is een pakket van springveren die aan elkaar gemaakt zijn door middel van staaldraad, door grotere getalen in gewicht buigt de pocketvering en kan het pakket aan springveren doorbreken, wanneer dit gebeurt kan het zijn dat de springveer in kwestie door uw bekleding heen komt. Vaak gebeurt dit na uw garantieperiode is verlopen, waardoor het uw probleem wordt in plaats van die van de winkelier die u het meubel heeft aangeboden.

Pocketvering van slechte kwaliteit

Doordat pocketvering in grote getalen wordt gemaakt is de kwaliteit niet altijd van de hoogste klasse, wat kan komen door een materiaal dat te dun is of bijvoorbeeld een te klein aantal slagen in de veren zelf. Als dit samenkomt met ondervering van lagere kwaliteit kunnen er na 3 tot 5 jaar problemen ontstaan, zoals het breken van de pocketvering of het zacht worden van de vulling.

Pocketvering: overige problemen

Het zitcomfort van de mens is een derde probleem waar kopers van bankstellen met pocketvering mee te maken hebben. Jaren geleden werd ons geleerd netjes rechtop te zitten, maar gezien onze zitgewoontes zijn veranderd en er vaak een meer hangende positie wordt aangenomen hebben bankstellen meer te verduren. Pockervering bankstellen zijn niet geschikt voor deze meer relaxte posities, door de polyeter kast of omranding van de vering, gezien deze vaak te zwak is om deze zitgewoontes te ondersteunen. Dit geeft zich weer door een ongelijk oppervlak van de zitkussens, waarbij de meest belastte plekken verder doorgezakt zijn dan andere, maar het kan soms ook gezien worden op de armleuningen en de voorzijde van het meubel.

Verminderde kwaliteit pocketvering: een oplossing

Er zijn verschillende opties voor het oplossen van uw pocketvering problemen, zo kunt u de pocketvering laten vervangen door een HR kern, de ondervering aanpassen, de huidige singelbanden vervangen door singelbanden met een lager rekpercentage of het bij laten zetten van singelbanden als er met de fabricage van het meubel te weinig gebruikt zijn. Het is uiteraard ook mogelijk om het gehele verenpakket te vervangen voor een pakket van hogere kwaliteit, u zou er zelfs voor kunnen kiezen om dit te doen in combinatie met de vervanging van de polyeter kast of het verbeteren van uw ondervering. Schakel altijd een professional in om te overleggen wat de beste optie is voor uw bankstel.

Wees raadzaam met het kiezen van uw oplossing

Er zijn oplossingen die een lagere kostprijs hebben bij beschadidge pocketvering die vaker worden gekozen, maar dit zijn niet altijd de juiste oplossingen voor ieder probleem. Het kan prijzig zijn om uw bank weer in optimale staat te krijgen, maar als uw meubel u dierbaar is krijgt u wel waar voor het geld dat u uit kiest te geven om hem nieuw leven in te blazen.

Bankstel reinigen
Tapijt reinigen
Trap reinigen
Eetkamerstoelen reinigen
Fauteuil reinigen
Restaurantstoelen reinigen
Bureaustoelen reinigen
Autostoelen reinigen
×
Gerealiseerde opdracht
:
:

15% korting

op alle
banken en trappen

Laat uw bank of trap reinigen