Reinigen Tapijt

Uw tapijt draagt net zo veel bij aan het uiterlijk van uw interieur als de meubels die u zorgvuldig heeft uitgekozen, vandaar dat wij ervoor kiezen u hier ook de nodige informatie over te geven, om uw leefomgeving te optimaliseren en te zorgen dat u er zo lang mogelijk plezier van zal hebben.

De gevolgen van een bevuild tapijt

Vuil komt op verschillende manieren uw huis binnen, zo loopt u misschien met uw vieze schoenen direct over uw tapijt en neemt u grote getalen aan bacterien mee vanaf buiten, ook wordt het tapijt veevuldig vuil gemaakt door huisdieren en het morsen van eten of drinken. Doordat u de ganse dag op uw tapijt loopt, loopt u het vuil diep in de vezels, waardoor stofmijt, bacteriën en meeldauw een grotere kans krijgen op een leefomgeving die voor hen prettig is, wat voor ons niet bijdraagt aan een ultiem woonklimaat. Veelal ontstaan allergiën door vuile tapijten, en daarbij slijt uw tapijt ook sneller als deze sterker bevuild is, omdat de viezigheid een schurende werking heeft op de vezels van het tapijt.

Reinigingsmethodes

Er is voor ieder soort tapijt een passende reinigingsmethode, en het is van groot belang dat u de juiste selecteert voor uw tapijt. Zo kunt u kiezen uit:

Droogreiniging
Bonnetreiniging
Dieptereiniging
Koolzuurrreiniging

De levensduur van uw tapijt

Wanneer u uw tapijt regelmating professioneel laat reinigen wordt de levensduur ervan aanzienlijk verlengd, hoe intensiever en vaker, hoe langer uw tapijt als nieuw zal blijven.

Uw vloerkleed

Als een vloerkleed gereinigd moet worden zijn er wederom veel keuzes wat betreft de juiste methode, veel bedrijven kiezen ervoor het kleed mee te nemen naar hun werkplaats om het daar onder handen te nemen, en andere kiezen er weer voor om een sproei extractie methode te gebruiken, maar dit is niet ideaal, gezien deze methode ontwikkeld is voor meubels en niet voor vloerkleden en deze vaak te dik of hoogpolig zijn om al het vuil te kunnen verwijderen. Ieder soort kleed heeft een soort reiniging die ervoor gemaakt is, dus het is raadzaam een expert in te schakelen om de beste reiniging te garanderen.

Uw Perzisch tapijt

Het reinigen van een Perzisch tapijt is een werk dat erg voorzichtig gedaan moet worden, schakel hier dan ook ten alle tijden een expert voor in. De tapijten, die kundig gemaakt zijn door nomaden, zijn veelal gekleurd met natuurlijke kleurstoffen welke gemakkelijk kunnen gaan ‘bloeden’ (uitlopen), om dit te voorkomen moet de kleur worden gefixeerd voordat het tapijt kan worden gereinigd. Kies er ook voor het tapijt niet uit te kloppen, gezien dit kan zorgen voor een schering van de draden.

Uw berber

Een berber heeft een heel eigen manier van reinigen nodig, gezien deze snel zijn charme verliest wanneer er zorgeloos mee omgegaan wordt. Zo mag een tapijt van zuiver scheerwol nooit worden geborsteld, en als ervoor gekozen wordt deze te spoelen en vervolgens te schrobben om een vlek te elimineren verliest de berber zijn vezels. Dit betekent dat een berber niet kan worden behandeld met een schrobmachine, want deze zal dunner worden na iedere reinigingsbeurt en daarmee zijn originele charme verliezen.

Uw karpet

Vaak wordt er te lang gewacht met het reinigen van een karpet, soms zelfs zodanig dat het niet meer als vanouds zal kunnen worden, zelfs na een dieptereiniging. Dit betekent dat het regelmatig laten reinigen bijdraagt aan het behoud van uw karpet en daardoor van hoog belang is als u deze zo lang mogelijk als nieuw wilt houden.

Vlekken

Het professioneel laten reinigen van uw tapijt werpt niet altijd zijn vruchten af, doordat er vaak te lang wordt gewacht voor de vakman wordt ingeroepen en de gemaakte vlek in die tijd al de nodige schade heeft kunnen aanbrengen aan de kleur van uw tapijt of vloerkleed. Mocht er ook nog eens overheen zijn gegaan met allerhande schoonmaakmiddelen, dan kan het zijn dat het kleed niet meer gered zal kunnen worden, let daarom altijd goed op wat u doet met een gemaakte vlek en roep zo snel mogelijk de hulp in van een professioneel bedrijf om uw tapijt weer in zijn oude staat te krijgen. Daarnaast is het van belang dat u regelmatig uw tapijt of kleed laat reinigen, om zo de optimale staat hiervan zo lang mogelijk te rekken.

Bankstel reinigen
Tapijt reinigen
Trap reinigen
Eetkamerstoelen reinigen
Fauteuil reinigen
Restaurantstoelen reinigen
Bureaustoelen reinigen
Autostoelen reinigen
×
Gerealiseerde opdracht
:
:

15% korting

op alle
banken en trappen

Laat uw bank of trap reinigen