Reinigen: uitbesteden of zelf doen?

Na verloop van tijd gaat een bankstel er minder mooi uitzien, hij kan beschadigd worden door het morsen van drinken, uw huid- en haarvet, afgegeven kleur van een spijkerbroek en vele andere manieren. Het is begrijpelijk dat u uw bank zo lang mogelijk mooi wilt houden en deze daarom regelmatig een goede reinigingsbeurt wilt geven, het is mogelijk dit zelf te doen, maar u kunt ook een professional inschakelen om uw bank een grondige reiniging te geven.

Uw stoffen bankstel

Het is raadzaam om uw stoffen bankstel regelmatig schoon te maken om zo te zorgen dat vuil minder snel hecht aan de stof. Om dit te doen kunt u uw bank stofzuigen, het liefst met een zachte ronde borstel, om beschadiging te voorkomen. Als u zacht rondtrekkende bewegingen maakt kunt u voorzichtig uw bank schoon stofzuigen.

Zelf uw stoffen bankstel reinigen

Wanneer u ervoor kiest uw bankstel zelf te reinigen (liefst eens in de 3 tot 6 maanden) is het van belang vast te stellen wat voor soort deze is en er de juiste reinigingsmiddelen voor in huis te halen. Het is een mogelijkheid om textile protection set in huis te halen, gezien dit voor nagenoeg iedere soort stof geschikt is. Dit gebruikt u zo: spuit de stof in het reinigingsmiddel van uw keuze, laat het een korte tijd intrekken en neem vervolgens uur bankstel af met de bijgeleverde washand (spoel de washand tussendoor regelmatig af om het vuil eruit te houden).

Uw lederen bankstel

Dit natuurlijke product moet goed onderhouden worden om te zorgen dat het er zo lang mogelijk mooi uit blijft zien, in deze is het vergelijkbaar met onze eigen huid: het moet regelmatig gereinigd en gevoed worden. De meest gemakkelijke manier om een lederen bankstel te reinigen is met een simpele vochtige doek, zorg wel dat u daarnaast uw bank 2 tot 4 keer per jaar onderhoudt met een ledercleaner en ledercrėme.

Zelf uw lederen bankstel reinigen

Kiest u ervoor om zelf uw lederen bankstel te renigen, stel dan eerst vast met wat voor leder u te werk gaat, gezien verschillende soorten leer verschillende middelen en technieken nodig hebben. De eerste stap van het reinigingsproces is altijd het gebruiken van een ledercleaner om hiermee het eerder aangebrachte ledervet te verwijderen, dit doet u het best door de ontvetter op een polyether spons aan te brengen en de bank hiermee af te nemen in lichte ronddraaiende bewegingen. Neem hierna uw bank af met een zachte doek en vet deze vervolgens in met een onderhoudsproduct van uw keuze (bijvoorbeeld Care & Color).

Extra tips

Test ieder reinigingmiddel altijd eerst op een onopvallende plek op uw bank om vast te stellen of het middel geen kleurverandering of schade aanbrengt.

Het is altijd raadzaam om uw bank te laten reinigen door een professioneel bedrijf, informatie hierover aanvragen is absoluut geen slecht plan om de levensduur van uw bank te optimaliseren.

Bankstel reinigen
Tapijt reinigen
Trap reinigen
Eetkamerstoelen reinigen
Fauteuil reinigen
Restaurantstoelen reinigen
Bureaustoelen reinigen
Autostoelen reinigen
:
:

15% korting

op alle
banken en trappen

Laat uw bank of trap reinigen