Reinigingsmiddel en allergie

Allergische reactie op reinigingsmiddelen:

Een reinigingsmiddel op zich zal geen allergie veroorzaken, wat het wel kan doen is het opwekken van een irritatie. Hierdoor lijkt het alsof u een allergische reactie hebt op het middel.

Er zijn verschillende stoffen in reinigingsmiddelen die irritaties kunnen opwekken, zoals:

Formaldehyde
Ammonia
Natriumlaurylsulfaat
D-limoneen
Natriumhypochloriet

Symptomen van een irritatie zijn bijvoorbeeld niezen, uitslag op de huid, een piepende ademhaling, jeukende en/of tranende ogen en congestie.

Natuurlijke reiniging:

Het is mogelijk om uw meubels te reinigen zonder irritaties op te wekken, door middel van het gebruik van natuurlijke middelen. Deze middelen zullen geen enkele soort reactie veroorzaken en kunnen dus zonder zorg gebruikt worden.

Oppervlaktereiniging: azijn en zout.
Glas en plastic: zuiveringszout.
Nare geuren verwijderen uit allerhande stoffen en tapijt: baking soda.
Houten muebels: olijfolie of citroensap.

Huisstofmijt verwijderen:

Het is niet nodig een reinigingsmiddel te gebruiken voor het verwijderen van huisstofmijt. Stofzuigen alleen zal helaas niet werken, gezien de huisstofmijt weerhaakjes op de poten heeft zitten en zichzelf hiermee vast kan klemmen, maar een niet-chemische dieptereiniging is wel een goede optie. Voor zo’n reiniging – om de huisstofmijt te doden en verwijderen – heeft u niets meer nodig dan water van minimaal 60 graden. Het meubel waar de mijt in huist wordt het best gereinigd door het gebruik van een dieptereiniging machine.

Bank reinigen zonder irritatie:

Wij gebruiken, in het geval van het reinigen van uw meubels, reinigingsmiddelen zonder gevaarlijke stoffen, zoals allergie opwekkend zuur en hardnekkige tensiden. Mocht u al een vastgestelde allergie hebben, dan is het van belang dit aan ons te melden, zodat wij hier rekening mee kunnen houden en de reinigingstechniek kunnen toepassen die geschikt is voor u. Dit betekent dat in sommige gevallen alleen reiniging met koolzuur mogelijk is.

Extra tips:

Wilt u zorgen voor een aangename geur in uw huis, zonder het gebruik van chemische middelen, dan kunt u eventueel katoenen zakjes gevuld met kaneel en kruidnagel door uw huis verspreiden, of een kom geurige thee voor een ventilator zetten om zo het aroma door de ruimte heen te verspreiden, beide methodes zullen zorgen voor een huis dat fris ruikt, zonder de kans op irritaties.

Bankstel reinigen
Tapijt reinigen
Trap reinigen
Eetkamerstoelen reinigen
Fauteuil reinigen
Restaurantstoelen reinigen
Bureaustoelen reinigen
Autostoelen reinigen
×
Geplande opdracht
:
:

15% korting

op alle
banken en trappen

Laat uw bank of trap reinigen