Reinigingsmiddel op bio basis

Bewustwording betreffende het milieu wordt een steeds normalere zaak voor haast iedereen, zo ook in de producten die men gebruikt voor de reiniging van hun meubels. Wanneer er schadelijke stoffen in deze reinigingsmiddelen zitten kan dit ons zowel direct als indirect last van hebben, door bijvoorbeeld een allergische reactie op bepaalde bestanddelen van het product (denk maar aan tensiden, zuren, of NTA). Om deze lastigheden te voorkomen kunt u kiezen voor producten op natuurlijke basis.

Natuurlijk of ouderwets?

Producten die al lange tijd worden gebruikt voor de reiniging van meubels zijn over het algemeen onschadelijk en werken net zo goed, al dan niet beter, als de schadelijke producten die nu vaker worden gebruikt. De ouderwetse versies om te gebruiken voor de schoonmaak zijn niet enkel minder schadelijk voor uzelf en het milieu, maar veelal ook vriendelijker voor de portemonnee, zo houdt u wat centen over.

Waarom worden schadelijke producten zo veel verkocht?

Iets waar we simpelweg niet omheen kunnen is het feit dat in veel hedendaagse producten om mee schoon te maken chemische stoffen worden gedaan. De hoeveelheid hiervan verschilt per product, zo zal de een minder heftig zijn in de schadelijkheid dan de ander, maar u kunt er haast niet aan ontkomen. Deze chemische bestanddelen kunnen veelal allergische reacties veroorzaken, waardoor gebruik van de producten snel minder prettig is. Deze producten worden enkel wel veel verkocht, de reden daarvan is dat de marketing hoog in het vaandel staat bij de ontwikkelaars, waardoor u gemakkelijker overgehaald wordt om deze producten aan te schaffen (dit wordt gedaan door de charmante verpakkingen met pakkende teksten erop en het feit dat reclames ervan constant op televisie te zien zijn). Door de vaak misleidende teksten in de reclames wordt er snel gedacht dat de hedendaagse producten beter werken dan die die vroeger werden gebruikt, waardoor mensen sneller geneigd zijn de nieuwe versies aan te schaffen. De keuze is echter aan uzelf: gaat u voor het product dat zich mooier toont dan het is, met chemische bestanddelen en een sterke geur, of de producten die al decennia worden gebruikt en simpelweg doen waar ze voor zijn gemaakt?

Welke natuurlijke opties heb ik?

Als vetoplosser wordt veelal witte azijn gebruikt, de kans dat u dit al in huis hebt is groot, waardoor u het gemakkelijk kunt gebruiken voor de reiniging.

Een tweede vetoplosser die ook nog eens bacteriën doodt en nare geurtjes uit uw meubels kan neutraliseren is citroen.

Bij nare geurtjes kunt u ook kiezen voor baking soda, dit zal de stof ook bleken en desinfecteren.

Voor een basis schoonmaak kunt u groene zeep of Sunlightzeep gebruiken, de tweede optie wordt al ruim een eeuw gebruikt als reinigingsmiddel en heeft zichzelf dus al lang bewezen.

Het prettige aan al deze middelen is dat u een deel waarschijnlijk standaard in huis hebt, en zo niet, dan zijn ze gemakkelijk te vinden in de supermarkt. Alle bovengenoemde producten zijn niet schadelijk en werken goed, waardoor dit vaak betere opties zijn dan de nieuwere chemische varianten.

Bankstel reinigen
Tapijt reinigen
Trap reinigen
Eetkamerstoelen reinigen
Fauteuil reinigen
Restaurantstoelen reinigen
Bureaustoelen reinigen
Autostoelen reinigen
:
:

15% korting

op alle
banken en trappen

Laat uw bank of trap reinigen