Urine in de stof van uw bank: wat nu?

Als u jonge kinderen of huisdieren heeft bestaat er altijd een kans dat er op uw bankstel wordt geplast, de reiniging hiervan is niet de meest gemakkelijke taak. Het belangrijkste punt hierin is dat u de reiniging zo snel mogelijk doet, als u hier te lang mee wacht bestaat er een kans dat de urine echt in de stof trekt, waardoor het gaat stinken en er vlekken ontstaan in de stof.

Wat te doen?

Als uw bank een hoes heeft die los zit, haal deze er dan direct af en was hem in de wasmachine, u kunt ervoor kiezen de vlek voor het wassen onder handen te nemen met een middel om de vlek op te lossen.
Het onderliggende kussen kunt u behandelen om allereerst het meeste vocht op te laten nemen door een oude handdoek of wat keukenpapier, hoe meer van de urine u hiermee weg krijgt, hoe beter het eindresultaat.
Laat vervolgens een emmer vollopen met lauwwarm water en voeg hier Biotex aan toe, neem een spons en bevochtig deze met het schoonmaakvocht om er vervolgens de vlek schoon te deppen. Laat het vocht een poosje in de stof trekken, zo kan de Biotex goed zorgen dat de bacteriën uit de urine worden gedood en wordt het eindresultaat beter. Zorg dat het water dat u gebruikt niet heet is, door hogere temperaturen gaan de eiwitten die in de urine zitten zich namelijk vastzetten aan de stof van uw bank waardoor de gemaakte vlek helemaal niet meer uit de bank te krijgen is. Pak hierna een schone hand- of theedoek en dep de vochtige plek hiermee droog, het is geen probleem als u niet al het vocht eruit krijgt, laat het overige vocht gewoon drogen in de open lucht. Wees raadzaam dat u geen föhn gebruikt voor dit proces, hierdoor kunnen namelijk kringen ontstaan in de stof die u er vervolgens moeilijk nog uit kunt krijgen.

Verwijder de geur van urine: azijn

Als u uw bank volledig heeft schoongemaakt maar nog steeds een lichte urinegeur ruikt in het meubel, doe dan witte azijn in een spuitfles en spray het over de gemaakte vlek heen. Geef de azijn wat tijd om in te trekken en dep ook dit weer droog met een schone hand- of theedoek. De witte azijn neemt de geur van de urine weg. Let heel goed op dat u de azijn nooit gebruikt als eerste stap in het reinigingsproces, dit zorgt er namelijk voor dat de urine zich gaat vastzetten aan de stof van uw bank.

Bankstel reinigen
Tapijt reinigen
Trap reinigen
Eetkamerstoelen reinigen
Fauteuil reinigen
Restaurantstoelen reinigen
Bureaustoelen reinigen
Autostoelen reinigen
:
:

15% korting

op alle
banken en trappen

Laat uw bank of trap reinigen