Uw doorgezakte bank zelf onder handen nemen

Wanneer uw bank intensief door het hele gezin gebruikt wordt bestaat er een kans dat deze in de loop der tijd gaat doorzakken, zo kunnen er diepe plooien in gaan ontstaan, gaat hij soms krakende geluiden maken, wordt de vorm van de kussens minder mooi en wordt het comfort verminderd.

Wat is het precieze probleem?

Er bestaan allerhande oorzaken voor het doorzakken van uw bankstel, zo zouden de veren in het meubel gesleten zijn, de vulling kan mogelijk zijn verzacht of het onderstel van het meubel is gebroken.

Oorzaak: de vulling
Na intensief gebruik van een zitmeubel zal de vulling ervan zijn massa gaan verliezen, waardoor de bank of stoel inzakt. De vulling kan worden vervangen, wat de meest voor de hand liggende oplossing is voor dit probleem. U kunt kiezen uit allerhande soorten vullingen, afhankelijk van uw wensen ervoor, namelijk: losse vulling, koudschuim, presskern of polyether.
Het vervangen van de vulling is meestal goedkoper dan het aanschaffen van een nieuwe bank.

Oorzaak: de vering
Nosagvering bestaat in twee soorten: bolle en platte. Na verloop van tijd kunnen de veren gaan inzakken, dan dienen deze vervangen te worden.

Oorzaak: singelband
Een singelband waar de rek uit is geraakt kan simpelweg opnieuw worden aangespannen om de inzakking van de bank weg te nemen.

Oorzaak: gebroken spant
De spant in een bank is de basis van het meubel, deze loopt door het midden van het meubel en houdt alle spanbalken op hun plaats. De spant wordt veelal gemaakt van een spaanplaat, welke kan uitdrogen en hierdoor sneller breekt. Een gebroken spaanplaat kan goedkoop worden gerepareerd bij een professional.

Bankstel reinigen
Tapijt reinigen
Trap reinigen
Eetkamerstoelen reinigen
Fauteuil reinigen
Restaurantstoelen reinigen
Bureaustoelen reinigen
Autostoelen reinigen
:
:

15% korting

op alle
banken en trappen

Laat uw bank of trap reinigen