Vetvlekken verwijderen uit meubels

Vetvlekken verwijderen uit meubels

We kennen het allemaal. Je hebt net je meubels schoongemaakt en frietjes als avond eten klaar gemaakt. De kids gaan met hun vette vingers overal doorheen en voor je het weet zijn al je meubels weer ontzettend smerig.

Vetvlekken van een harde ondergrond is meestal niet het grootste probleem, maar als er eenmaal vetvlekken op de stoffen meubels zijn terechtgekomen, dan is het vaak véél lastiger.

Zelf vetvlekken verwijderen uit meubels

Om zelf vetvlekken uit meubels te verwijderen is er nogal wat nodig. Je zou denken aan allerlei soorten reinigingsproducten, maar voordat je al bij de supermarkt bent let goed op. Probeer het eerst eens met afwasmiddel. Dit is namelijk de meest simpele manier en in sommige gevallen helpt het al een beetje.

Met een zachte spons kun je een beetje afwasmiddel aanbrengen op de vetvlekken. Gebruik niet teveel afwasmiddel, want enkele druppels moet voldoende zijn normaal gesproken. Maar de spons met warm water vochtig en let op dat de spons niet helemaal doorweekt is. Want dan duurt het alleen maar langer voordat de stof droog is.

Met de spons kun je het vet proberen uit het bankstel te poetsen. Vervolgens is het afwachten tot het gedroogd is en het afwasmiddel goed heeft geholpen.

Gebruik een schone droge doek

Een ander advies wat we ook kunnen geven is het volgende; probeer de vlek te verwijderen met een schone droge doek. Gebruik dus geen water! Met water zorg je er namelijk voor dat het vet in de meubels intrekt.

Als de vetvlek er enige tijd inzit dan is de kans heel groot dat het met een droge doek niet meer weg gaat. Probeer in dat geval zuiveringszout en spreid het over het gehele stuk en niet alleen maar de vlek. Laat het vervolgens enkele uren intrekken en ga niet eerder aan de slag. Als het is ingetrokken kun je proberen om de vetvlek met een droge en zachte doek weg te wrijven.

Reinigingsmiddelen

Je moet goed op letten welke schoonmaakmiddelen geschikt zijn voor welk soort meubelstuk. Zo zijn er verschillende stoffen en meubelsoorten met elk eigen schoonmaakmiddelen. Je wilt namelijk geen onherstelbare schade aanrichten.

Probeer daarom mogelijk de fabrikant van de meubelstukken te bellen of advies in een winkel in te winnen voor jouw specifieke meubelstuk. Het is namelijk onmogelijk om een middel te gebruiken voor alle meubels, omdat alle meubels van andere materialen zijn gemaakt en daarom niet vatbaar zijn voor alle soorten schoonmaak producten.

Toch een specialist inhuren?

Je kunt ook Van Meesters inhuren en het werk door een professional laten uitvoeren. Van Meesters is gespecialiseerd in meubel reiniging en heeft daarvoor ook alle juiste producten in huis.

Je kunt ons gerust al eens bellen en vragen welke adviezen wij nog meer hebben.

Onze Scherpe Tarieven voor meubels Reinigen

Wij garanderen een resultaat van 98% tot 100% dat uw meubels weer schoon, vlekkenvrij en fris zijn na onze behandeling. Onze tarieven voor particulieren en zakelijke klanten zijn all-in tarieven.

Dit betekent voor u inclusief:

Materialen, arbeidsloon, voorrijkosten en BTW!

:
:

15% korting

op alle
banken en trappen

Laat uw bank of trap reinigen