Vlooien in uw meubels: zo verwijdert u ze

Als u op vakantie bent geweest en bij thuiskomst opmerkt dat er zich een vlooienplaag heeft genesteld is het prettige gevoel van thuis komen snel voorbij, hierdoor is het van belang dat u weet hoe u de vlooien uit uw meubels krijgt en hoe u kunt voorkomen dat dit nog een keer gebeurt.

Vlooienplagen: de oorzaak

De grootste oorzaak van het ontstaan van vlooienplagen het nestelen van de diertjes op uw huisdier, een hond of kat neemt de vlooien van buiten mee uw huis in en de (veelal vrouwelijke, want deze zijn dol op het bloed van uw huisdier) vlooien nestelen zich vervolgens in uw meubels en achter de plinten.

Vlooienplagen: de oplossing

Voorkomen is beter dan genezen
Het voorkomen van een vlooienplaag is uiteraard beter dan het moeten verwijderen van de rottige diertjes, een aantal maatregelen die u dient te treffen is het regelmatig stofzuigen van uw gehele woning, dus ook de zitmeubels, en het geven van vlooiendruppels aan uw huisdier(en). Zorg hiernaast ook dat u regelmatig controle uitvoert op uw huisdier met een vlooienkam om zeker te zijn dat die diertjes niet op uw huisdier aan het nestelen zijn. Om de kans op een vlooienplaag zo veel mogelijk te verkleinen is het van belang dat u een groter scala aan voorzorgsmaatregelen treft door een aantal bestrijdingsmethoden te kiezen, zo is het zaak dat de vlooien zowel in- als uitwendig worden bestreden. Zorg dat u alle oppervlakken onder handen neemt, neem zo ook de gordijnen en meubels mee.

Inwendige bestrijding
In dierenwinkels kunt u allerhande verschillende bestrijdingsmiddelen vinden, maar de beste optie is om naar de dierenarts te gaan en daar de juiste middelen aan te schaffen, zo heeft u de zekerheid dat u het beste product in huis heeft. De gekochte producten voegt u toe aan de voeding van uw huisdier, hierdoor worden de vlooien van binnenuit bestreden. Als u dit doet in combinatie met producten die u aan de buitenkant van uw huisdier kunt gebruiken is de bescherming tegen vlooien al erg goed. Er wordt gezegd dat het toevoegen van knoflook aan het voedsel van uw huisdier ook helpt, dus dit is zeker het proberen waard.

Uitwendige bestrijding
Als u bij de dierenarts of in de dierenwinkel bent kunt u ook producten aanschaffen die voor uitwendig gebruik zijn, zo kunt u bijvoorbeeld vlooienshampoo kopen waarmee u uw huisdier(en) kunt wassen, of pipetjes met een middel dat tegen de vlooien werkt en u in de hals van uw huisdier(en) gebruikt.

Het behandelen van de omgeving
Zorg dat u een omgevingsspray in huis hebt om alle oppervlakken waar mogelijk in genesteld kan worden of al is genesteld te behandelen. Was de manden van uw honden en katten ook regelmatig op een hoge temperatuur (minstens 60 graden). Als er al vlooien in uw huis zitten en u heeft gestofzuigd, zorg dan dat u de zak direct weggooit door deze in een plastic zak te doen en vervolgens bij het vuil te gooien.

Het verwijderen van de gehele plaag uit meubels en kleden
Op hete temperatuur de stoffen van het meubel en de kleden wassen is een goede manier om de vlooien eruit te krijgen, dit is echter lastig wanneer de hoezen niet van bankstellen te verwijderen zijn, daarom kan het gebruiken van een zuigende stoomreiniger een goede optie zijn. Als u uw meubels diep stoomt doodt u de vlooien zelf, maar ook hun larven en nog niet uitgekomen eitjes, vervolgens verwijdert u alle resten hiervan met de zuigfunctie van de reiniger. Let wel op dat niet alle stoffen geschikt zijn om gestoomd te worden, hierdoor is het zaak dat u het stomen eerst uitprobeert op een kleine, onopvallende plek. Let ook op dat er geen vlekken in de stof zitten, gezien deze bij hoge temperaturen worden gefixeerd (zo wordt de kleur ook vastgezet in de stof) en kunnen deze vervolgens niet meer worden verwijderd.

Bankstel reinigen
Tapijt reinigen
Trap reinigen
Eetkamerstoelen reinigen
Fauteuil reinigen
Restaurantstoelen reinigen
Bureaustoelen reinigen
Autostoelen reinigen
:
:

15% korting

op alle
banken en trappen

Laat uw bank of trap reinigen