Vlooien in uw meubels

Oorzaak

Over het algemeen zijn huisdieren de oorzaak van een vlooienplaag, zo is het meenemen van een enkele vrouwelijke vlooi genoeg om binnen enkele weken een gehele plaag in huis te hebben.

Oplossing

Allereerst is het raadzaam om uw huisdier regelmatig vlooiendruppels te geven en ze regelmatig met een vlooienkam te controleren, om zo te zorgen dat deze geen vlooien mee uw huishouden in neemt. Stofzuig uw huis ook regelmatig, mochten de beestjes er al zitten, dan elimineert u deze direct. Als laatste is het van belang om een combinatie van bestrijdingsmiddelen te gebruiken om de vlooien zo veel mogelijk buiten de deur te houden, en gebruik deze middelen op alle mogelijke oppervlakken, zodat de beestjes niet hun ideale leefomgeving kunnen vinden of creëeren in uw huishouden.

Inwendige bestrijding

Er is een groot aantal bestrijdingsmiddelen voor vlooien te vinden, maar de meest betrouwbare vind u bij de dierenarts, hier kunt u ook middelen vinden die u door het eten van uw huisdier kunt mengen om te zorgen dat deze inwendig beschermd is tegen vlooien. Als u deze inwendige middelen combineert met uitwendige is de kans op een vlooienplaag aanzienlijk kleiner. Extra tip: meng wat knoflook door het eten van uw huisdier, dit is een natuurlijk inwendig bestrijdingsmiddel voor de vlooi.

Uitwendige bestrijding

Onder de bestrijdingsmiddelen tegen vlooien bevinden zich ook allerhande uitwendige middelen die u op de huid en vacht van uw huisdier kunt aanbrengen, denk hierbij aan pipetjesen shampoosmet anti-vlooienmiddel die uw huisdier vanaf buiten beschermen tegen de diertjes.

Uw omgeving vrij maken van vlooien

Als u bij de dierenarst middelen gaat halen voor uw huisdier, kunt u ook direct een omgevingsspray aanschaffen, welke u op uw bankstel en tapijten kunt sproeien om deze te behandelen tegen de vlooien, maar ook hun larven en eitjes. Het is ook raadzaam de mand van uw hond regelmatig te wassen (minimaal 60 graden). Mochten de vlooien uw huishouden al zijn binnengedrongen, stofzuig uw huis dan zorgvuldig en vervang de stofzuigerzak direct (pak deze ook in in een plastic zak en gooi ze direct weg, zodat de opgezogen vlooien niet opnieuw hun plek in uw huis kunnen innemen).

De vlooi verwijderen op een natuurlijke manier

Heet wassen van stoffen is een erg doeltreffende methode om de vlooien die erin huizen te elimineren, maar dit is helaas niet mogelijk wanneer de vlooien in uw bankstel zitten. Wel kunt u uw bankstel reinigen met een stoomreiniger, het liefst een met een zuigfunctie, gezien u de gedode vlooien, larven en eitjes dan ook direct uit uw bankstel wegneemt. Deze methode is niet voor iedere stof geschikt, kies er daarom altijd voor dit eerst op een onopvallende plek uit te proberen om te zien of het geen beschadigingen aanbrengt aan uw meubel.

Bankstel reinigen
Tapijt reinigen
Trap reinigen
Eetkamerstoelen reinigen
Fauteuil reinigen
Restaurantstoelen reinigen
Bureaustoelen reinigen
Autostoelen reinigen
×
Gerealiseerde opdracht
:
:

15% korting

op alle
banken en trappen

Laat uw bank of trap reinigen