Autostoel reinigen

Zelf autostoel reinigen

De autostoel reinigen is iets wat vaak niet goed wordt opgepakt door eigenaren. De autobekleding ziet er al snel vies en smoezelig uit. Vooral lichte bekleding is erg vatbaar voor smerigheid. Sommige stoffen zijn namelijk gevoeliger dan andere stoffen voor vuil. En af en toe stofzuigen is zeker niet de oplossing. Daarom kun je het beste, zo ver dat mogelijk is, de volgende tips gebruiken om de stoelen schoon te maken.

  1. Speciale hoezen voor autostoelen

Hoewel het niet zo mooi uit ziet, zijn autohoezen een gemakkelijke oplossing. Ze vervangen als het ware jouw originele stoelen en zijn in vele maten en kleuren beschikbaar. Voordeel daarnaast aan deze hoezen is dat ze in de wasmachine goed schoon gemaakt kunnen worden. Maar het is de vraag of je een hoes wilt ophangen.

  1. Maak de autostoelen vuil afstotend

Je kunt een vuilafstotend middel gebruiken om de autostoelen te beschermen. Vloeistoffen, eten en andere dergelijke ingrediënten voor een vieze en vuile stoel kunnen dan minder gemakkelijk hun werk doen. Je kunt deze in de winkel kopen, maar let goed op dat er enorm veel verschillende flessen en tubes zijn voor de soort vuil die je wilt bestrijden en de soort stoel.

  1. Verwijder direct alle vlekken

Vlekken moet je direct verwijderen, want ze kunnen enorm snel intrekken. Daarnaast kunnen ze ook enorm hard ervoor zorgen dat de stoelen gaan stinken en dat wil je natuurlijk niet.

  1. Zorg ervoor dat niemand drinkt of eet in de auto

Eten of drinken zijn de grootste boosdoeners van vuile autostoelen. Daarnaast is het een welkom feestje voor vuiligheden om zich te nestelen als er eten/drinken zich heeft ingetrokken in de auto.

  1. Onderhoud de auto altijd netjes

Je moet ervoor zorgen dat de auto altijd netjes is onderhouden. Dus maak de auto grondig schoon elke week en verwijder vlekken meteen.

  1. Zorg er ook voor dat je regelmatig de stofzuiger gebruikt

Regelmatig stofzuigen is enorm belangrijk om vuil ophoping en stof tegen te gaan. Anders kan het écht intrekken in de stoelen.

  1. Gebruik doe-het-zelf middelen

Gebruik doe-het-zelf- middelen, maar let op dat je eerst start met stofzuigen. Begin daarna pas met het reinigen van de stoel. Denk dan aan garagezeep, afwasmiddel met water of HG, maar realiseer je goed dat dit bijna niet goed te doen is zelf en veel tijd kost.

De garagezeep en andere middelen zijn ervoor bedoeld om zeer hardnekkige vlekken minder te laten opvallen, maar ze zullen nog steeds aanwezig zijn. Niet te vergeten dat het vuil en de bacteriën zich echt intrekken in de stoel.

Toch een specialist inhuren?

Je kunt ook Van Meesters inhuren en het werk door een professional laten uitvoeren. Van Meesters is gespecialiseerd in autostoelen reiniging en heeft daarvoor ook alle juiste producten in huis.

Je kunt ons gerust al eens bellen en vragen welke adviezen wij nog meer hebben.

Onze Scherpe Tarieven voor autostoelen Reinigen

Wij garanderen een resultaat van 98% tot 100% dat uw autostoel weer schoon, vlekkenvrij en fris zijn na onze behandeling. Onze tarieven voor particulieren en zakelijke klanten zijn all-in tarieven.

Dit betekent voor u inclusief:

Materialen, arbeidsloon, voorrijkosten en BTW!

×
Gerealiseerde opdracht
:
:

15% korting

op alle
banken en trappen

Laat uw bank of trap reinigen