Zelf bureaustoel reinigen

Zelf bureaustoel reinigen

Op de werkvloer wordt er regelmatig schoongemaakt door een schoonmaakploeg of zelfs door medewerkers. Toch wordt de bureaustoel bijna in alle gevallen altijd wel vergeten, waarom?

Omdat we er simpelweg niet bij stil staan. Dat moment komt pas wanneer we zien dat de stoel erg vaal en vies begint uit te zien. Ook voor een betere levensduur van de bureaustoel is het van belang om regelmatig alles te onderhouden.

Een bureaustoel verzameld nogal veel stof en veroorzaakt in sommige gevallen ook gezondheidsklachten, zoals benauwdheid wat de productiviteit weer niet bevorderd.

De stoelen worden dag in dag uit, jarenlang, niet schoongemaakt en dat is toch wel heel gek, vooral als je je bedenkt hoeveel uren de medewerkers gebruik maken van de stoel.

De bureaustoel reinigen

Het zelf reinigen van een bureaustoel geeft zelden het gewenste resultaat. Dat moeten we voorop stellen, voordat de lezer veel pogingen onderneemt en het niet lukt.

De reden hoe dat komt is omdat de schoonmaker niet verder komt dan het gebruiken van een spuitbus en wat wrijven. De inhoud wordt op de stoel gespoten waarna iemand met een doekje er overheen gaat.

De bekleding is dan nog altijd niet schoon en in het gunstigste geval is het aanwezige vuil opgelost en uitgewreven over de bekleding. Zo behaal je dus allerminst een gewenst resultaat.

Gebruik geen agressieve reinigingsmiddelen, omdat deze de stoel flink kunnen beschadigen. Deze middelen moet u ver van de stoel af houden.

Hoe kun je een bureaustoel zelf nog meer schoonmaken?

Start met een waterstofreiniger en een speciaal reinigingsmiddel, maar denk eraan geen agressief middel. Bewerkt de stoel voor met deze middelen. Borstel de stoel grondig af en zuig de stoel vervolgens volledig droog.

Zet ze nu minimaal 3 uur aan de kant voor het droogproces. Trek plastic zakken om de stoelen heen, zodat ze netjes en schoon blijven. Na dit proces kun je de stoelen weer in gebruik nemen.

Handleiding bureaustoel zelf schoonmaken

Om thuis of op kantoor zelf aan de slag te gaan hebben wij een stappenplan opgesteld. Dit eenvoudige stappenplan is door iedereen uit te voeren:

  1. Zorg dat de stoel stofvrij is middels een krachtige compressor of stofzuiger

  2. Maak de zitting en rug nat

  3. Spuit met de speciale reiniger over de zitting en rug

  4. Wrijf met een goede borstel de speciale bekleding reiniger over de stoel

  5. Neem een speciale waterzuiger en zuig de zitting en rug van de bureaustoel droog.

  6. Je kunt alle kunststof onderdelen behandelen met cockpit spray

  7. De bewegende onderdelen kun je behandelen met vet

  8. Klaar is kees ; ben je tevreden met het resultaat? Of zie je nog steeds de viezigheid?

Dieptereiniging van de bureaustoel

Door ons wordt de dieptereinigingsmethode toegepast. Dat houdt in dat we met een speciale machine tot diep en grondig in de bekleding van de stoel alles schoonmaken.

Met de warme vloeistof en de kracht van het apparaat wordt al het vuil snel en volledig verwijderd. Daardoor is het bijna onmogelijk voor bacteriën, huisstofmijt en dergelijke om zich in de droogtijd weer te nestelen in de stoel.

Onze Scherpe Tarieven Voor bureaustoelen Reinigen

Wij garanderen een resultaat van 98% tot 100% dat uw meubelen weer schoon, vlekkenvrij en fris zijn na onze behandeling. Onze tarieven voor particulieren en zakelijke klanten zijn all-in tarieven.

Dit betekent voor u inclusief:

Materialen, arbeidsloon, voorrijkosten en BTW!

×
Gerealiseerde opdracht
×
Offerteaanvraag van
:
:

15% korting

op alle
banken en trappen

Laat uw bank of trap reinigen