Wachtkamerstoel reinigen

Zelf de wachtkamerstoel reinigen

Binnen praktijken van zorgverleners worden de wachtkamerstoelen veel en vaak gebruikt. Juist voor deze groep klanten zijn schone stoelen zeer belangrijk. Stel je namelijk voor dat je bij de tandarts of dokter zit en je op een vieze stoel vol huismuit en bacteriën moet zitten?

Juist daarom is het enorm belangrijk, ook gezien de hoeveelheid mensen die er komen, om deze stoelen regelmatig goed te reinigen en te sprayen met anti huisstofmijt spray.

Optisch schoon

De wachtkamerstoelen zien er vaak optisch schoon genoeg uit, maar dat wil ook niet zeggen dat de stoelen schoon zijn. De stoelen worden in veel gevallen helaas nog minder vaak schoongemaakt dan de kantoorstoelen. En juist deze kantoorstoelen worden al niet vaak genoeg schoongemaakt.

Binnen deze stoelen is er vaak een behoorlijke populatie aan huisstofmijt aanwezig. De uitwerpselen van huisstofmijt kunnen vervelende reacties veroorzaken. Denk daarbij aan het veroorzaken van vervelende allergieën. De wachtkamer stoelen moeten daarom ook zeer regelmatig goed en grondig gereinigd worden.

Stofzuigen is toch genoeg?

Stofzuigen is zeker niet genoeg. Doordat je alleen maar af en toe stofzuigt kan huisstofmijt zich vestigen aan de stof en blijft dan ook gewoon zitten. Dus ook als je alleen maar een vlekje verwijderd, dan betekent dat niet dat de stoel direct schoon is. Veel mensen weten ook vaak niet doordat een vieze vlek juist wordt uitgewreven zal het aanwezige vuil zich weer hechten op andere delen van de stoel. Daardoor ontstaan er weer nieuwe vlekken en dan ben je nog verder van huis.

De sleutel tot succes is dus goed en frequent schoonmaken. Doordat je de stoel grondig reinigt en onderhoudt zal de stoffering niet zo snel slijten. Daardoor hoeven er dus ook niet nieuwe wachtkamerstoelen gekocht te worden.

Dieptereiniging

Dieptereiniging is een methode wat goed gebruikt kan worden voor dit soort stoelen. Met dieptereiniging worden er dus warme reinigingsvloeistof onder hoge druk op het stof gespoten. Door de reactie die plaatsvind wordt al het vuil goed bestreden. Het vuil en vocht moeten vervolgens goed afgezogen worden. Door zo te werken hoeft er niet teveel water gebruikt te worden.

De stoelen zijn dan vervolgens binnen 4 tot 8 uur droog. Dit kun je helaas als particulier bijna al niet doen, omdat je verstand moet hebben van het apparaat en de juiste vloeistoffen ook in huis moet hebben. Daarnaast moet je je ook bedenken mocht je dat zelf willen doen dat je alles moet kopen.

Toch een specialist inhuren voor de wachtkamerstoelen?

Je kunt ook Van Meesters inhuren en het werk door een professional laten uitvoeren. Van Meesters is gespecialiseerd in meubel reiniging en heeft daarvoor ook alle juiste producten in huis.

Je kunt ons gerust al eens bellen en vragen welke adviezen wij nog meer hebben.

Onze Scherpe Tarieven voor wachtkamerstoelen Reinigen

Wij garanderen een resultaat van 98% tot 100% dat uw wachtkamerstoel weer schoon, vlekkenvrij en fris zijn na onze behandeling. Onze tarieven voor particulieren en zakelijke klanten zijn all-in tarieven.

Dit betekent voor u inclusief:

Materialen, arbeidsloon, voorrijkosten en BTW!

:
:

15% korting

op alle
banken en trappen

Laat uw bank of trap reinigen