Zelf gietvloer schoonmaken

Zelf gietvloer van werk schoonmaken

Gietvloeren zijn momenteel razend populair. Waarom? Omdat ze enorm onderhoudsvriendelijk zijn. Het onderhouden van een gietvloer vraagt weinig inspanning. Je moet dan denken aan frequent onderhoud met enkel en alleen een stofzuiger en vloerreiniger. Doordat de gietvloeren in een stuk worden gegoten zijn er dus ook geen naden. De naden zijn dé boosdoeners waar normaal gesproken veel vuil en stof in kan kruipen.

Met minimaal poetswerk ziet jouw gietvloer er dus nog steeds stralend uit. En wie wil nou geen vloer die je maar heel af en toe hoeft schoon te maken?

Wanneer reinig je de gietvloer?

De gietvloer heeft wel periodiek wat onderhoud nodig. Het verschilt zich niet zo heel erg van andere vloeren zoals tegels en parket. Het grootste verschil zit in dat een gietvloer vloeistof dicht is. Dat betekent dat water of schoonmaakmiddelen niet in de vloer trekken.

Ofwel producten met zeep of lijnolie dringen niet in de vloer, maar zorgen er eerder voor dat er een vettige film ontstaat op de vloer. Deze laag trekt veel vuil en stof aan, waardoor de vloer er heel vuil uit gaat zien. Zeepresten hechten zich ook aan de vloer die een gietvloer tevens gladder maken.

Het onderhoud

Het onderhoud van de vloer hangt af van verschillende elementen. Denk daarbij aan intensiteit van gebruik, eventuele huisdieren en ook de eigen persoonlijke voorkeur. Het is aan te raden om een gietvloer minstens 1x per week schoon te maken. Gebruik een stofzuiger of stofwisser. Het losliggende vuil, zoals stof en kruimels worden zo eenvoudig verwijderd. Dat is al in veel gevallen zo’n 75% van de totale vervuiling.

De grootste vervuiling wordt veroorzaakt door de vettige deeltjes, dus de overige 25%. De stofzuiger of stofwisser is hier niet tegen opgewassen. Je kunt een vlakmop microvezel of dweil gebruiken i.c.m. zeepvrij schoonmaakmiddel.

Grondige schoonmaakbeurt

Indien je het gevoel hebt dat de frequente schoonmaakbeurten niet voldoen, dan kun je mogelijk nog een vloerreiniger gebruiken samen met een microvezel dweil. Zorg er natuurlijk wel voor dat de vloer vooraf een stofzuig beurt heeft gehad.

Vlekken verwijderen

Koffie, olie, thee en rode wijn zijn niet gemakkelijk te verwijderen van een gietvloer. Neem dus een nat gemaakte doek en neem de vlek zo snel mogelijk af. Anders trekt de vlek in de vloer en dan is het zeer lastig om de vlek te verwijderen.

Indien je last hebt van zwarte schoenstrepen, dan kun je reinigingsmiddel aanbrengen en poetsen met een vlakmop. Gebruik ten allen tijden GEEN schuurspons of ander schoonmaak materiaal wat krassen kan veroorzaken op de gietvloer.

Toch een specialist inhuren?

Je kunt ook Van Meesters inhuren en het werk door een professional laten uitvoeren. Van Meesters is gespecialiseerd in reiniging van gietvloeren en heeft daarvoor ook alle juiste producten in huis.

Je kunt ons gerust al eens bellen en vragen welke adviezen wij nog meer hebben.

Onze Scherpe Tarieven voor gietvloeren Reinigen

Wij garanderen een resultaat van 98% tot 100% dat uw gietvloer weer schoon, vlekkenvrij en fris zijn na onze behandeling. Onze tarieven voor particulieren en zakelijke klanten zijn all-in tarieven.

Dit betekent voor u inclusief:

Materialen, arbeidsloon, voorrijkosten en BTW!

:
:

15% korting

op alle
banken en trappen

Laat uw bank of trap reinigen