Zelf gietvloeren schoonmaken

Zelf gietvloeren schoonmaken

Zelf gietvloeren schoonmaken

Een gietvloer is een modieus, onderhoudsvriendelijk en slijtvaste vloer. Vele mensen kiezen juist vanwege deze redenen voor de gietvloer.

Je wilt natuurlijk jouw nieuwe gietvloer ook blijvend schoon en netjes houden of juist jouw oude gietvloer weer naar zijn oude staat herstellen.

In dit artikel kunt u tips vinden met adviezen om uw gietvloer ten alle tijden goed te onderhouden. Het is belangrijk om het juiste reinigingsmiddel te kiezen, zodat er geen residu laag achterblijft. Dat gaat er na verloop van tijd namelijk smoezelig uitzien.

Zeep houdende middelen zorgen er bijvoorbeeld voor dat er zich een plakkerige vloer gaat vormen waar vuil zich gemakkelijk aan hecht.

Zelf de gietvloer dagelijks schoonmaken

  1. Verwijder met een olievrije stofwisser al het losse vuil of door middel van een stofzuiger;

  2. Reinig de gietvloer met een microvezel vlak mop i.c.m. een reinigingsmiddel (zeepvrij) voor gietvloeren.

  3. Zorg ervoor dat niemand op een ‘natte’ gietvloer gaat lopen.

Wanneer moet ik mijn gietvloer schoonmaken?

Natuurlijk bevelen we aan om het dagelijks te doen, maar we weten ook dat niet iedereen die tijd heeft. Probeer daarom in elk geval twee maal per week onderhoud te plegen. Alleen stofzuigen is zeker niet genoeg. Er blijft altijd 25% aan vuiligheid over na stofzuigen. Met een vlak mop en een neutraal schoonmaak middel is het mogelijk om meer te verwijderen.

Hoe houd ik mijn gietvloer lang mooi?

  • Zorg voor een ruimte inloopmat (dit voorkomt krasjes van stenen of zand);

  • Bevestig aan alle meubels schone en stevige vilten;

  • Zorg ervoor dat je bureaustoelen hebt met zachte wielen;

  • Geen zware voorwerpen over de vloer verschuiven!!

  • Voorkom ten alle tijden dat er zand of kleine steentjes op de vloer terecht komen;

  • Zorg ervoor dat alle vloedkleden en matten het juiste ondertapijt (tanninevrij) hebben;

  • Zorg ervoor dat zwarte strepen z.s.m. verwijderd zijn.

Moet ik extra goed opletten bij een gietvloer?

Je hoeft niet meer dan bij andere vloeren op te letten bij een gietvloer. Het is echter wel een vloer met een bepaalde gebruiksaanwijzing. Vlekvorming zal op enig moment altijd plaatsvinden en wordt nog verder bevorderd door de temperatuur en verhoogde luchtvochtigheid.

Deze vlekken zijn niet meer te verwijderen. Zorg er dus voor dat bij morsen de vlekken direct zijn verwijderd en gebruik ten alle tijden geen agressieve stoffen.

Let op met rubber

Rubber kan een onuitwisbare afdruk achterlaten op uw vloer, vanwege de weekmakers die het kan bevatten. Plaats verder ook geen hete voorwerpen op uw vloer. We zien namelijk de gekste dingen gebeuren, vandaar dat wij u op alles proberen te waarschuwen.

Mijn gietvloer is nog steeds vies, hoe kan dat?

We zien vaak genoeg bij klanten dat de tips op de lange duur niet altijd meer het gewenste effect hebben. Deels vanwege het onzorgvuldig opvolgen van de tips en deels ook omdat er geen echte kennis is hoe je dit soort vloeren moet aanpakken.

Onze Scherpe Tarieven Voor Gietvloeren Reinigen

Wij garanderen een resultaat van 98% tot 100% dat uw gietvloeren weer schoon, vlekkenvrij en fris zijn na onze behandeling. Onze tarieven voor particulieren en zakelijke klanten zijn all-in tarieven.

Dit betekent voor u inclusief:

Materialen, arbeidsloon, voorrijkosten en BTW!

×
Offerte verstuurt aan
:
:

15% korting

op alle
banken en trappen

Laat uw bank of trap reinigen