Zelf hondenhaar verwijderen van het tapijt

Zelf hondenhaar verwijderen van het tapijt

Iedereen heeft natuurlijk graag een hond om zich heen. Een trouw beestje aan je zijde, dat is wat elke hondenliefhebber graag heeft. Maar iedere hondeneigenaar weet ook dondersgoed dat hondenhaar verwijderen niet het gemakkelijkste of leukste klusje is. Het is vooral ergerlijk om de losse haren, na het schoonmaken, toch weer overal tegen te komen. Gebruik daarom deze tips om er sneller vanaf te komen.

De gemakkelijkste oplossing

Je kunt er natuurlijk voor zorgen dat de hond niet meer op de bank terecht mag komen. Maar niets is zo verleidelijk als in de wintermaanden de hond bij je op de bank te nemen. Zo kun je dus bijvoorbeeld ook een katoenen laken over de bank heentrekken en zo hoef je verhoudingsgewijs de bank niet meer zo vaak schoon te maken. Alleen dus regelmatig het laken in de wasmachine gooien en zo los je de problemen op korte termijn snel op.

De stoffer met stofzuiger

Je kunt uiteraard ook aan de slag gaan met een goede stofzuiger en een behoorlijk stevige stoffer. Deze heb je al vast en zeker in huis staan. Met de stoffer neem je de haren van de hand af van de bank of tapijt. Met de stofzuiger kun je vervolgens de haren gemakkelijk opzuigen. Indien je hier een beetje handig mee bent kun je het zelfs tegelijkertijd doen.

Neem de stoffer in een hond om de haren los te borstelen en stofzuig met de andere hand de haren op.

De raamwisser

Je kunt ook een grote en stevige raamwisser gebruiken. Met dit hulpmiddel is het gemakkelijker om hondenhaar te verwijderen. Je kunt da raamwisser over je tapijt of meubelen halen, zodat de haren aan het rubber blijven kleven. Met een vochtig doekje kun de hondenharen weghalen van de raamwisser.

Daarnaast kun je met een huishoudhandschoen de klus klaren. Zo maak je het een beetje nat en kun je over je tapijt en/of meubelen heen wrijven. De hondenharen zullen zo blijven plakken en kun je achteraf simpelweg afspoelen.

De plakbandmethode of de kledingborstel

Je kunt nog twee handige tips gebruiken om hondenhaar te verwijderen. Je moet daarvoor eerst wel een kledingborstel hebben en een rol plakband. Je gebruikt eerst even de stofzuiger om de haren los te maken. Daarna verwijder je ze met een kledingborstel waar een kleverig oppervlak aan zit.

De plakband werkt goed, maar de methode vergt zeker wat tijd. Met wat ducttape is het zeker gemakkelijk op te lossen, want je kunt het blijvend gebruiken en de kwaliteit is sterk. De losse haren zullen waarschijnlijk zo verdwenen zijn.

Het heeft niet gewerkt, wat nu?

Misschien is de bank of het vloerkleed gaan stinken vanwege uitwerpselen, kots of simpelweg de geur van de hond. Dan is Van Meesters daar om jou op weg te helpen.

Onze Scherpe Tarieven Voor Tapijt Reinigen

Wij garanderen een resultaat van 98% tot 100% dat uw tapijt weer schoon, vlekkenvrij en fris zijn na onze behandeling. Onze tarieven voor particulieren en zakelijke klanten zijn all-in tarieven.

Dit betekent voor u inclusief:

Materialen, arbeidsloon, voorrijkosten en BTW!

×
Gerealiseerde opdracht
:
:

15% korting

op alle
banken en trappen

Laat uw bank of trap reinigen