Vloerkleed reinigen

Zelf je vloerkleed reinigen

Zelf je eigen vloerkleed reinigen kan als een flinke klus lijken, maar met deze tips maak je het jezelf al een stuk gemakkelijker.

De bekende vlekken

Of het nou een koffievlek is op een mooi Perzisch tapijt, een opeenstapeling van vuil of vlekken van ondeugende kleuters, het zijn allemaal hardnekkige vlekken waar je hulp bij nodig hebt. Veel mensen zien er ook tegenop om zo’n mooi tapijt dan re reinigen, want niet alleen moeten alle meubels aan de kant worden geschoven, maar krijg je het wel goed schoon? Dat is ook een belangrijke vraag en gemakkelijk is het zeker niet altijd.

Indien je dus graag wilt weten welke tips of manieren je kunt opvolgen om de bepaalde vlekken of geuren te verwijderen, volg dan de volgende tips goed op:

Maak het jezelf al trouwens gemakkelijker door wekelijks je vloerkleed te reinigen en ook bij te houden. Zo verleng je niet alleen de houdbaarheid, maar zorg je er ook voor dat je vloerkleed er na jaren nog mooi uitziet.

De beste tips om vloerkleed te reinigen

Gebruik soda of poeder om je vloerkleed te reinigen. Gebruik het stappenplan hieronder:

  • Verdeel het poeder rijkelijk over het gehele vloerkleed.

  • Laat het poeder minimaal 30 minuten inwerken, idealiter zelfs de gehele nacht. Zo kan het poeder zijn werk goed doen om de geuren te absorberen en de vlekken te verzachten.

  • Tot slot zuig je alle poeder op en ben je klaar (hopelijk)

Je kunt ook tapijtshampoo gebruiken voor jouw tapijt of vloerkleed. Dit is een bekende manier om tapijt of vloerkleed te reinigen, dus zorg dat je altijd zorgvuldig deze instructies opvolgt:

  • Los de tapijt shampoo op met de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Je moet in veel gevallen de shampoo verdunnen met water, dus let goed op.

  • Gebruik voldoende shampoo om de gehele vlek te bestrijden.

  • Zorg ervoor dat het vloerkleed of tapijt niet te nat is. Dat is niet alleen zonde van de shampoo, maar zorgt er ook voor dat de droogtijd wordt uitgesteld.

  • Verwijder de meest hardnekkige vlekken met een borstel die harde haren heeft.

  • Laat tot slot het tapijt drogen.

  • Neem het kleed nog af met een stofzuiger.

Waarom tapijtshampoo of soda?

Tapijt of vloerkleed hebben meer nodig dan zeep en water. Vooral met hardnekkige vlekken of ingetrokken geuren. Dit is met name bedoeld voor vlekken die particulieren nog enigszins zelf kunnen wegwerken.

Houd er ook rekening mee dat je urenlang de ruimte niet kunt gebruiken, want het droogproces is heel belangrijk.

Extra tips

Je kunt indien de nood écht hoog is eventueel koffievlekken met prikwater of tonic aanpakken. Zout is ook nog wel een laatste redmiddel, want dat absorbeert verse vlekken. Kauwgumvlekken verwijder je door met een ijsklont er overheen te wrijven.

Is dit nou teveel moeite en wil je graag snel geholpen zijn? Dan ben je bij Van Meesters aan het goede adres.

Onze Scherpe Tarieven Voor vloerkleed Reinigen

Wij garanderen een resultaat van 98% tot 100% dat uw vloerkleed weer schoon, vlekkenvrij en fris zijn na onze behandeling. Onze tarieven voor particulieren en zakelijke klanten zijn all-in tarieven.

Dit betekent voor u inclusief:

Materialen, arbeidsloon, voorrijkosten en BTW!

:
:

15% korting

op alle
banken en trappen

Laat uw bank of trap reinigen