Zelf katten haren verwijderen uit de bank

Zelf katten haren verwijderen uit het bankstel

Zelf katten haren verwijderen uit jouw bankstel is wel het laatste waar je op staat te wachten. De haren zijn klein en je vindt ze écht overal terug. Het lijkt zelfs alsof het steeds erger wordt en de haren steeds lastiger uit het tapijt of stoffen bankstel te verwijderen zijn. We hebben daarom verschillende tips opgesteld hoe je de haren het beste kunt verwijderen.

De plakband methode

Je kunt de plakband methode gebruiken om alle haren, tot een bepaald niveau, te verwijderen. Met behulp van sterke ductape kun je de haren dan zelf van het bankstel verwijderen. De tape plak je vast op het bankstel of wellicht ook tapijt en je trekt het eraf.

De haren blijven vastzetten aan de tape. Wees wel écht voorzichtig dat er bijvoorbeeld geen lijmresten van de tape blijven zitten aan het bankstel. Probeer het in elk geval eerst op een plek op de bank die uit het zicht is, bijvoorbeeld de achterkant.

De borstel methode

De borstelmethode is ook wel eens effectief. Je neemt een stevige stoffer en een stofzuiger. Met de stoffer doe je goed je best om alle haren los te borstelen en met de stofzuiger zuig je dan direct de haren op.

De ramenwisser

De glazen ramenwisser is ook een goed hulpmiddel. Je neemt de ramenwisser over het bankstel heen. De rubberen wisser zorgt ervoor dat de haren blijven kleven. De haren kun je zo eenvoudig verwijderen net een vochtige doek.

De handschoen methode

De gele huishoudhandschoen kennen we allemaal wel. Dit principe werkt hetzelfde als de methode met de raamwisser. Je maakt de handschoen vochtig en neemt de losse haren op met de handschoen.

De kledingborstel

De plakkerige kledingborstels zijn ook goed te gebruiken om de haren van een bankstel of fauteuil te verwijderen. Let wel op dat de kledingborstel een beperkte kleefkracht heeft.

Katoenen laken

Je kunt mogelijk nog een katoenen laken over de bank heen leggen. Dat scheelt nog werk t.o.v. haren verwijderen, maar let wel op dat je weer geen kleurschade oploopt door een plaid te gebruiken. Na verloop van tijd kunnen lakens namelijk ook zorgen voor kleurverlies. Met name een plaid op een licht kleurig lederen bankstel kan funest zijn. Dan ben je nog veel verder van huis.

Je moet er in elk geval rekening mee houden dat de bovenstaande methodes tot een bepaald niveau werken, maar het nooit volledig zullen oplossen. Je moet je dan ook afvragen hoeveel moeite je erin wil steken.

Toch een specialist inhuren?

Je kunt ook Van Meesters inhuren en het werk door een professional laten uitvoeren. Van Meesters is gespecialiseerd in meubel reiniging en heeft daarvoor ook alle juiste producten in huis.

Je kunt ons gerust al eens bellen en vragen welke adviezen wij nog meer hebben.

Onze Scherpe Tarieven Voor bankstel Reinigen

Wij garanderen een resultaat van 98% tot 100% dat uw bankstel weer schoon, vlekkenvrij en fris zijn na onze behandeling. Onze tarieven voor particulieren en zakelijke klanten zijn all-in tarieven.

Dit betekent voor u inclusief:

Materialen, arbeidsloon, voorrijkosten en BTW!

:
:

15% korting

op alle
banken en trappen

Laat uw bank of trap reinigen