Kleurschade op de bank bestrijden

Zelf kleurschade op de bank bestrijden

Kleurschade komt vaak genoeg voor bij bankstellen en het is ontzettend zonde. We hebben namelijk vaak veel geld geïnvesteerd in mooie bankstellen. Kleurschade kan vaak verschillende oorzaken hebben, daarom zullen we de mogelijke oorzaken toelichten, maar natuurlijk ook tips die je zelf kunt opvolgen.

Kleurschade door wassen

In veel gevallen wil je graag de kussens van het bankstel goed schoonmaken. Vele mensen willen dan juist ook nog de hoezen van de kussens reinigen bij losse kussens. De hoezen zullen na verloop van tijd, als ze in de wasmachine hebben gezeten, hun kleur verliezen helaas. Je ziet dat ook bij kleding vaak goed terugkomen. Maar bij de bank is dat uitermate vervelend, want dan zie je een duidelijk verschil met het bankstel zelf.

Wat je nooit moet doen

Je kunt bijvoorbeeld beter niet een plaid over een witte lederen bank heen leggen. Leder absorbeert verschillende kleurstoffen en vooral licht getinte lederen bankstellen absorberen nog veel meer kleuren. Denk dan aan een katoenen plaid wat een échte boosdoener is, want katoen geeft namelijk kleur af en leder neemt die klaar juist graag tot zich op.

Nat wasgoed nooit op de bank leggen

Nat wasgoed zal geheid een kleur afgeven, zoals eerder gezegd is katoen een échte boosdoener. Even snel vochtig of nat wasgoed op de bank leggen is een garantie voor vlekken en dus problemen.

Kleurschade door kleding

Spijkerbroeken kunnen schade veroorzaken. Denk dan eraan dat bij elke wasbeurt kleurstof zal verdwijnen. Dit proces zal zich ook volstrekken op jouw bank. Vooral de licht lederen banken en/of stoffen banken zullen dat aantonen na verloop van tijd. Je ziet dan een grauwe waas verschijnen.

Mijd zonlicht

Katoenen en nylon banken hebben veel overlast van zonlicht. Je hoeft nog niet eens de bank in het zonlicht te plaatsen, want de échte boosdoener is de UV straling. Die zorgt ervoor dat de bank opbleekt.

De tips

Probeer het bankstel regelmatig schoon te houden en te onderhouden. Probeer het ook zoveel mogelijk uit de buurt van zonlicht te houden en ga er zuinig mee om.

Na verloop van tijd zul je altijd zien dat de bank valer begint te worden en dat kun je alleen maar uitstellen. Je kunt echter ook een professioneel schoonmaak bedrijf inhuren om jouw bankstel er weer als nieuw uit te laten zien.

De kleurstof die de kleurschade heeft aangericht kan verwijderd worden. Meubel reiniging is geen gemakkelijk beroep en er kan helaas ook veel misgaan.

Toch een specialist inhuren?

Je kunt ook Van Meesters inhuren en het werk door een professional laten uitvoeren. Van Meesters is gespecialiseerd in meubel reiniging en heeft daarvoor ook alle juiste producten in huis.

Je kunt ons gerust al eens bellen en vragen welke adviezen wij nog meer hebben.

Onze Scherpe Tarieven Voor bankstel Reinigen

Wij garanderen een resultaat van 98% tot 100% dat uw bankstel weer schoon, vlekkenvrij en fris zijn na onze behandeling. Onze tarieven voor particulieren en zakelijke klanten zijn all-in tarieven.

Dit betekent voor u inclusief:

Materialen, arbeidsloon, voorrijkosten en BTW!

:
:

15% korting

op alle
banken en trappen

Laat uw bank of trap reinigen