Zelf kringen verwijderen uit de bank

Zelf kringen verwijderen op het bankstel

De kringen ontstaan door een ophoping van vuil. Juist om die reden bent u hier ook terechtgekomen. De kringen kunnen na verloop van tijd te zien zijn op uw bank. Maar hoe ontstaat dit eigenlijk?

Tussen de onder bekleding en de stoffering ontstaat een ideaal klimaat voor huisstof mijt. Deze beestjes doen in feite niemand écht kwaad, maar veroorzaken wel smerige poep uitstotingen. In combinatie met vuil van buitenaf, zoals stofdeeltjes, zand of ander vuil wordt onze vertrouwde bank erg vies. Dit vuil zakt door en blijft liggen in de tussenstoffering.

Maar hoe ontstaan de kringen?

Er is een vlek ontstaan op de bank en die wilt u verwijderen. U heeft vast gedacht dat een beetje water met een normaal schoonmaakmiddel het wel zou oplossen. Echter ziet u dat het heeft gezorgd voor nog een grotere vlek. De combinatie van vocht en de wrijving zorgt er dus voor dat het vuil zich ophoopt. Zo ontstaat de bruinige kring en zo kunt u dus ook een waterkring voorkomen.

Voorkomen is beter dan genezen

Voorkomen is beter dan genezen. Gebruik daarom eerst een speciale stofzuiger met een goede borstel. Zo zuig je al het vuil op, zoals uitwerpselen van huisstofmijt.

Het geheim van ons

Je moet altijd het gehele oppervlak onder handen nemen en nooit alleen maar de vlek. Dus als de vlek zich op de zitting bevindt, probeer dan ook de gehele zitting grondig te reinigen.

De meeste vlekken kunnen met enkel lauw water al verwijderd worden. Vlekken die bestaan uit eiwitten, zoals bloedvlekken moet je nooit met lauw water schoonmaken, maar juist met koud water.

Een andere truc is om een plantenspuit met spa rood te gebruiken. Let wel op dat de bekleding niet drijfnat moet zijn, want dit middel werkt met name als transportmiddel voor vuil. Als de bank heel nat wordt gemaakt dan is het onmogelijk om het vuil goed te verwijderen.

Na het inspuiten gaat u de bekleding schoon deppen. Niet wrijven, want zo ontstaat een ophoping van vuil en dat kan een kring veroorzaken.

Het is echter wel verstandig om een soort van SOS kit te hebben. Zo kunt u elke vlek in mum van tijd verwijderen, want anders trekt de vlek erin en dan bent u verder van huis. Vlekken bestaan namelijk met name uit kleurstoffen, dus niet elke vlek is per definitie écht vuiligheid. Maar houd in elk geval deze werkwijze aan:

  • Start met stofzuigen

  • Zorg ervoor dat de vlek niet drijfnat is

  • Nooit wrijven, maar deppen

  • Continue blijven herhalen tot de vlek geen kleur afgeeft

  • Pas in het laatste stadium gebruik je dus een kwalitatief reinigingsmiddel.

Mocht je nou hier geen zin in hebben allemaal, dan is dat niet meer dan logisch. Daarom is van Meesters er voor u.

Onze Scherpe Tarieven Voor bankstel Reinigen

Wij garanderen een resultaat van 98% tot 100% dat uw bankstel weer schoon, vlekkenvrij en fris zijn na onze behandeling. Onze tarieven voor particulieren en zakelijke klanten zijn all-in tarieven.

Dit betekent voor u inclusief:

Materialen, arbeidsloon, voorrijkosten en BTW!

:
:

15% korting

op alle
banken en trappen

Laat uw bank of trap reinigen