Leren bank van werk reinigen

Zelf lederen bank van werk reinigen

De prachtige lederen bank is een uitstekend visitekaartje in de wachtkamer voor klanten en leveranciers. Echter zie je na enkele jaren dat deze bank vervaagt en er niet meer mooi uitziet. Dat is natuurlijk een probleem, want je wilt graag een goede indruk maken en professioneel overkomen. Daarnaast wil je ook graag de gezondheid van iedereen waarborgen. Hoe maak je dus een lederen bankstel van werk schoon?

Welke soort leer heb jij?

Lederen bankstellen zijn er in vele maten, grootten en soorten. Zo heeft iedere soort ook zijn eigen manier van zowel schoonmaken als onderhouden. Zo heb je bijvoorbeeld glad leer, ruw leer, maar natuurlijk ook suède. Je hebt overigens ook nog lammy (dat is dus leer met de haren eraan) en daarin zijn ook nog verschillen m.b.t. de afkomst. Denk dan aan varken, lam, kalf of rundleer.

De gladde leren bank reinigen

Glad leer is het meest gemakkelijke om schoon te maken, ongeacht van welk dier het afkomt. Met een vochtig doekje haal je de eenvoudige kleine vlekken en kruimels goed weg. Een goede tip hierbij is om het doekje met gekookt water nat te maken. Zo voorkom je kalkvlekken op de lederen bank en op andere meubels. Dat is nou juist ook niet de bedoeling.

De hardnekkige vlekken kun je bestrijden met groene zeep, deze is er ook te verkrijgen in afwasmiddel vorm. Gebruik alleen niet teveel water en/of groene zeep, want dit kan in het leer trekken en dat is alles behalve wat je graag wilt.

De ruwe leren meubels

De stoere varianten van leer kunnen niet tegen water. Maak de meubels nooit schoon met een doek die nat is. Anders heb je namelijk de kans dat je extra vlekken creëert die er niet meer uitgaan. Dit soort meubels moet je eigenlijk dus frequent uitzuigen met een stofzuiger.

Suede meubels reinigen

Je kunt het beste staalborstels gebruiken voor ruw en suède leer. Heb je te maken met hardnekkige vlekken? Neem een stuk gum en probeer daarmee over de vlek heen te gaan.

Je kunt bij slijtagevlekken het beste met een borstel stevig over de kale plek heengaan om het weg te werken.

Suede kun je overigens ook nog goed onderhouden door de meubels goed in te sprayen met een speciale spray. Vlekken trekken zo minder snel in de bank. Dat werkt ook goed voor ruw lederen oppervlakken. Je moet je echter ook afvragen of je zo wel aan de slag wilt gaan, want het is nogal veel werk allemaal.

Toch een specialist inhuren?

Je kunt ook Van Meesters inhuren en het werk door een professional laten uitvoeren. Van Meesters is gespecialiseerd in meubel reiniging en heeft daarvoor ook alle juiste producten in huis.

Je kunt ons gerust al eens bellen en vragen welke adviezen wij nog meer hebben.

Onze Scherpe Tarieven voor bankstellen Reinigen

Wij garanderen een resultaat van 98% tot 100% dat uw lederen bank weer schoon, vlekkenvrij en fris zijn na onze behandeling. Onze tarieven voor particulieren en zakelijke klanten zijn all-in tarieven.

Dit betekent voor u inclusief:

Materialen, arbeidsloon, voorrijkosten en BTW!

:
:

15% korting

op alle
banken en trappen

Laat uw bank of trap reinigen