Zelf linoleumvloeren schoonmaken

zelf linoleumvloeren schoonmaken

zelf linoleumvloeren schoonmaken

Zelf een linoleumvloeren schoonmaken kan vrij lastig zijn, vooral als je niet weet hoe je dat het beste kunt aanpakken. Linoleum is namelijk, indien het goed wordt behandeld, een duurzame vloerbedekking. De vloerbedekking maakt een hele warme uitstraling in het huis en steeds meer mensen kiezen hier voor.

Op kantoren en scholen wordt het gebruikt voor een professionele omgeving, maar ook thuis als vloedbedekking zie je het steeds vaker terug. Doordat het een natuurlijke basis heeft kun je niet zomaar elk schoonmaakmiddel gebruiken.

Linoleum vloeren moeten echter niet verward worden met vinyl. Het schoonmaken van vinyl gaat op een geheel andere manier. Vinyl vloeren zijn namelijk anders ingedeeld in patroons vorm en kunnen meer slijtage bijvoorbeeld verdragen.

Linoleum – marmoleum schoonmaken in een professionele omgeving

Binnen een professionele omgeving wordt er meestal een schoonmaakbedrijf ingehuurd. Deze schoonmaakbedrijven hebben de kennis in huis hoe ze zulke vloeren moeten schoonmaken.

Deze vloeren worden ook wel vaak in de was gezet, onder de noemer polymeer. De linoleum/marmoleum vloeren worden beschermd doordat de vloeren het proces van polymeren doorstaan. De vloeren worden namelijk vaak belopen en dienen daardoor ook vaak professioneel schoongemaakt te worden. Het in de was zetten van zulke vloeren als particulier kun je beter niet doen, want je kunt dit onmogelijk zelf mooi houden doordat je de juiste producten en kennis mist.

Zelf Linoleum – marmoleum vloeren schoonmaken

Je moet écht met bepaalde zaken rekening houden indien je als particulier langdurig wilt genieten van de mooie linoleum vloer. Het in de was zetten van de linoleum vloer, ofwel in de polymeer zetten, kun je dus beter niet doen.

Een polymeer zal de natuurlijke uitstraling van linoleum op de vloer verstoren. Daarnaast zie je elke oneffenheid in de ondervloer goed terug en zul je je gaan storen op elk klein krasje of de kleinste stofplukjes.

Je kunt het beste het schoonmaken van linoleum zo simpel mogelijk houden. Start met stofwissen of stofzuigen en ga aansluitend verder met de schoonmaak. Gebruik daarbij een neutraal schoonmaakmiddel. Waarom dit zo belangrijk is?

Het belangrijkste bestanddeel van linoleum/marmoleum is lijnolie. Bij het gebruik van ontvettende schoonmaakmiddelen, zoals alkalische schoonmaakmiddelen, wordt de lijnolie beetje bij beetje opgelost in de linoleum vloer. Dit beschadigt je vloer onherstelbaar en zal ook de levensduur verkorten.

Linoleum kun je daarnaast ook schoonmaken met azijn of een speciaal daarvoor bestemd schoonmaakmiddel. Pas ook écht op met het gebruik van schurende / agressieve schoonmaakmiddelen of middelen met een hoge pH waarde. Deze zullen de vloer ook ernstig beschadigen.

Stappenplan zelf schoonmaken

  1. Zet alle schoonmaakspullen gereed

Zet de dubbelbak emmer, katoenen doek, schone mop klaar met wat zijn.

  1. Stop zoveel azijn als wat je nodig denkt te hebben in de emmer

Je kunt de azijn mogelijk nog verdunnen met water. Je zult de vloer niet beschadigen met azijn, ook niet met veel azijn, omdat de vloer niet poreus is en daardoor het schoonmaakmiddel niet opzuigt.

  1. Poetsen maar!

Nu is het een kwestie van hard poetsen en hopen dat alle vuiligheid weg is gewerkt.

Onze Scherpe Tarieven Voor Linoleum Vloeren Reinigen

Wij garanderen een resultaat van 98% tot 100% dat uw meubelen weer schoon, vlekkenvrij en fris zijn na onze behandeling. Onze tarieven voor particulieren en zakelijke klanten zijn all-in tarieven.

Dit betekent voor u inclusief:

Materialen, arbeidsloon, voorrijkosten en BTW!

:
:

15% korting

op alle
banken en trappen

Laat uw bank of trap reinigen