PVC vloer op school reinigen

Zelf PVC vloer op school reinigen

Een PVC vloer op scholen is heel populair in de scholengemeenschap. Toch kunnen ook deze vloeren snel vuil worden, vooral met alle kinderen die er overheen rennen. Maar hoe maak je deze het beste schoon? Maar ook écht schoon dat het zijn echte glans behoudt?

Na het leggen van de vloer binnen de school moet je op een speciale manier de vloer inwijden en onderhouden. Er zijn hiervoor passende schoonmaakmiddelen geschikt die in 2 fases dun worden aangebracht. Let op de aanwijzingen van de fabrikant, want je wilt niet gevaarlijke situaties creëren op een school.

Zelf de PVC vloer schijnend maken

Je kunt de volgende middelen goed gebruiken om de vloer weer schijnend/glanzend te krijgen:

  • Baking Soda

  • WD-40

  • Azijn

  • Afwasmiddel

Deze middelen helpen om de glans weer deels terug te krijgen.

Vooral een deurmat gebruiken

Kinderen nemen van buiten alles meer naar binnen, vooral na het spelen op de speelplaats. Modder, zand, chemicaliën, steentjes en soms geven onze schoenen zelfs af. Deze kleine boosdoeners beschadigen de vloer ernstig en je ziet het pas na enige tijd. Een gemakkelijke oplossing is een grote deurmat gebruiken, zodat alle kinderen de schoenen kunnen vegen.

Zwabber elke dag

Zorg ervoor dat je elke dag de zwabber neemt en de vloer goed afneemt. Stof binnen een school hoopt zich al snel op en het is vanzelfsprekend dat bacteriën en vuil zichzelf ook snel vermenigvuldigen. Dat wil je natuurlijk niet met kinderen.

Regelmatig reinigen

Afhankelijk van hoe vuil de vloer is, wordt dagelijkse/wekelijkse schoonmaak aanbevolen. Je neemt eerst eenvoudig de vloer vochtig af en bij grotere vervuiling ga je eerst stofzuigen.

De grondige schoonmaak

Zorg bij het gebruik van speciale schoonmaakmiddelen de verhouding 1 tot 3. Laat het ongeveer 5 tot 10 minuten inwerken in water. Ga vervolgens aan de slag met een dweil en water. Je kunt het volgens nadweilen met schoon water.

Intensieve reiniging

Bij een vloer met sterke vervuilingen kun je mogelijk nog de een- of meerschijvenmachine. Deze machine wordt gebruikt voor intensieve reiniging.

Het bewerkt de vloer, na het gebruik van een special schoonmaakmiddel, met een roterende schuurmat. Je kunt vervolgens het vuil eenvoudig wegvegen en de vloer verzorgen met een verzorgingsemulsie. Let wel op dat je niet regelmatig dit soort intensieve reinigingen uitvoert, omdat het anders een echte aanslag kan vormen op de vloer.

Nog meer tips

Gebruik ten allen tijden geen was borstels of schuurmiddelen. Dat is namelijk niet goed voor de vloer en indien je huisdieren hebt met scherpe nagels bevelen we aan om een ander soort vloer bedekking te kiezen.

Voorzie de meubelpoten van beschermende afdekking, zodat de vloer er spik en span blijft uitzien.

Onze Scherpe Tarieven Voor PVC Vloeren Reinigen

Wij garanderen een resultaat van 98% tot 100% dat uw meubelen weer schoon, vlekkenvrij en fris zijn na onze behandeling. Onze tarieven voor particulieren en zakelijke klanten zijn all-in tarieven.

Dit betekent voor u inclusief:

Materialen, arbeidsloon, voorrijkosten en BTW!

×
Geplande opdracht
:
:

15% korting

op alle
banken en trappen

Laat uw bank of trap reinigen