Zelf PVC vloer reinigen en vieze vlekken verwijderen

Zelf PVC vloer reinigen en vieze vlekken verwijderen

Zelf PVC vloer reinigen

Een PVC vloer is heel populair in de huishoudens. Toch kunnen ook deze vloeren snel vuil worden, maar hoe maak je deze het beste schoon? Maar ook écht schoon dat het zijn echte glans behoudt?

Na het leggen van de vloer moet je op een speciale manier de vloer inwijden en onderhouden. Er zijn hiervoor passende schoonmaakmiddelen geschikt die in 2 fases dun worden aangebracht. Let op de aanwijzingen van de fabrikant.

Zelf de PVC vloer schijnend maken

Je kunt de volgende middelen goed gebruiken om de vloer weer schijnend/glanzend te krijgen:

  • Azijn

  • Afwasmiddel

  • WD-40

  • Baking Soda

Deze middelen helpen om de glans weer enigszins terug te krijgen.

Gebruik een deurmat

Zodra we van buiten naar binnen komen nemen we van alles mee. Modder, zand, chemicaliën, steentjes en soms geven onze schoenen zelfs af. Deze boosdoeners beschadigen de vloer ernstig. Een gemakkelijke oplossing is een deurmat gebruiken om jouw schoenen schoon te vegen.

Zwabber elke dag

Zorg ervoor dat je elke dag de zwabber neemt en de vloer goed afneemt. Stof hoopt zich al snel op en het is vanzelfsprekend dat bacteriën en vuil zichzelf ook snel vermenigvuldigen.

Regelmatig reinigen

Afhankelijk van hoe vuil de vloer is, wordt dagelijkse/wekelijkse schoonmaak aanbevolen.

Bij stof en droog vuil kun je op een eenvoudige manier de vloer vochtig afnemen. Bij een grotere en sterkere vervuiling stofzuig je de vloer eerst.

Laat de vloer vooral drogen en veeg de vloer niet droog, zo kan een vuilafstotend laagje zich vormen.

De grondige schoonmaak

Let op dat zodra je speciale schoonmaakmiddelen gebruikt dat het in de verhouding 1:3

Laat het vervolgens circa 5 a 10 minuten inwerken in het water. Vervolgens kun je je volledig uitleven met een dweil en water. Je kunt vervolgens nadweilen met schoon water.

Intensieve reiniging

Stel dat je nog steeds een aanslag hebt op de vloer of sterke vervuilingen, dan kun je als laatste optie het volgende proberen: de een- of meerschijvenmachine. Deze machine wordt gebruikt voor intensieve reiniging.

Het bewerkt de vloer, na het gebruik van een special schoonmaakmiddel, met een roterende schuurmat. Je kunt vervolgens het vuil eenvoudig wegvegen en de vloer verzorgen met een verzorgingsemulsie. Let wel op dat je niet regelmatig dit soort intensieve reinigingen uitvoert, omdat het anders een echte aanslag kan vormen op de vloer.

Nog meer tips

Gebruik geen schuurmiddelen en wasborstels, dit is niet goed voor de vloer. Indien je huisdieren hebt met scherpe nagels, dan kun je beter kiezen voor een ander soort vloer bekleding.

Voorzie jouw meubelpoten van beschermende afdekking, zodat het geen blijvende afdruk achter laat in de vloer. Zo kun je probleemloos alle meubelen overal neerzetten en blijft de vloer netjes eruit zien.

Onze Scherpe Tarieven Voor PVC Vloeren Reinigen

Wij garanderen een resultaat van 98% tot 100% dat uw meubelen weer schoon, vlekkenvrij en fris zijn na onze behandeling. Onze tarieven voor particulieren en zakelijke klanten zijn all-in tarieven.

Dit betekent voor u inclusief:

Materialen, arbeidsloon, voorrijkosten en BTW!

:
:

15% korting

op alle
banken en trappen

Laat uw bank of trap reinigen