Stoffen bank reinigen

Stoffen bank reinigen

Stoffen bank laten reinigen

Stoffen bank reinigen?

Het reinigen van meubels is een belangrijk onderdeel van het onderhouden van je huis, en een stoffen bank is geen uitzondering. Het is echter belangrijk om de juiste methode te kiezen om ervoor te zorgen dat je bank er zo lang mogelijk mooi uitziet. Daarom besloot ik om een blogartikel te schrijven over het zelf reinigen van een stoffen bank.

Het doel van dit artikel is om je te leren hoe je een stoffen bank op een effectieve en efficiënte manier kunt reinigen, zonder gebruik te maken van dure reinigingsproducten of professionele reinigingsdiensten.

Voorbereidingen stoffen bank reinigen

A. Voordat je begint met het reinigen van je stoffen bank, is het belangrijk om de juiste materialen en gereedschappen bij de hand te hebben. Je hebt nodig: een stofzuiger, een schoon doek, water, een mild reinigingsmiddel en eventueel een vlekkenverwijderaar.
B. Voordat je begint met reinigen, is het belangrijk om de stoffen bank goed te stofzuigen om overtollig vuil en stof te verwijderen. Dit zal het reinigingsproces vergemakkelijken en zorgt ervoor dat je bank niet nog viezer wordt tijdens het reinigen.

Stappen voor het reinigen van de stoffen bank

Stap 1: Verwijder overtollig vuil en stof. Dit kun je doen door de stoffen bank grondig te stofzuigen, vooral op plaatsen waar veel stof en vuil verzamelt, zoals de armleuningen en rugleuning.
Stap 2: Maak een oplossing van water en reinigingsmiddel. Het is belangrijk om een mild reinigingsmiddel te gebruiken om te voorkomen dat je stoffen bank beschadigd raakt. Meng het reinigingsmiddel volgens de aanwijzingen met water en gebruik deze oplossing om de bank mee schoon te maken.
Stap 3: Test het reinigingsmiddel op een onzichtbare plek. Voordat je het reinigingsmiddel op de hele bank gebruikt, is het belangrijk om te testen of het product geen nadelige gevolgen heeft voor de stof.
Stap 4: Reinig de bank met de oplossing. Gebruik een schoon doek om de oplossing op de stoffen bank aan te brengen en maak cirkelvormige bewegingen om de vlekken en vuil op te lossen. Zorg ervoor dat je niet te veel water gebruikt, omdat dit kan leiden tot vlekken en schimmelgroei.
Stap 5: Laat de bank drogen. Laat de stoffen bank goed drogen voordat je hem weer gaat gebruiken. Je kunt het beste een raam openzetten of een ventilator gebruiken om de luchtcirculatie te verbeteren en het droogproces te versnellen.

Extra tips voor het reinigen van de stoffen bank

Hoe vaak moet je de bank reinigen?

Het is aanbevolen om je stoffen bank regelmatig te reinigen, zodat vlekken en vuil zich niet kunnen vastzetten. Hoe vaak je de bank moet reinigen, hangt af van hoe vaak je hem gebruikt en hoe snel vlekken zich ontwikkelen.

Hoe verwijder je specifieke vlekken uit een stoffen bank?

Afhankelijk van de soort vlek, kun je een specifiek vlekkenverwijderaar gebruiken of een mengsel van azijn en baking soda. Het is belangrijk om deze producten op een onzichtbare plek te testen voordat je ze op de vlek aanbrengt.

Hoe onderhoud je de stoffen bank na reiniging?

Na het reinigen van je stoffen bank, is het belangrijk om hem te onderhouden door hem regelmatig te stofzuigen en door een beschermende spray aan te brengen. Dit zal de stof beschermen tegen toekomstige vlekken en verlengt de levensduur van je bank.

In dit artikel hebben we besproken hoe je een stoffen bank zelf kunt reinigen met behulp van eenvoudige materialen en een mild reinigingsmiddel. We hebben de stappen en extra tips besproken om het reinigingsproces zo gemakkelijk en efficiënt mogelijk te maken. Het is belangrijk om te onthouden dat het reinigen van een stoffen bank regelmatig moet plaatsvinden om te voorkomen dat vlekken en vuil zich vastzetten. Het is ook belangrijk om te onthouden om te testen of het reinigingsmiddel geen nadelige gevolgen heeft voor de stof. Als je de stappen en tips in dit artikel volgt, zou je een schone en frisse stoffen bank moeten hebben die er weer als nieuw uitziet. Het zelf reinigen van een stoffen bank is niet alleen economischer, maar ook milieuvriendelijker dan het gebruik maken van dure reinigingsproducten of professionele reinigingsdiensten.

Wij hopen dat dit artikel nuttig was en je helpt bij het reinigen van je stoffen bank!

Dan bestaan er vele simpele huishoudelijke tips om uw bank zelf te reinigen.  Let op het zijn geen professionele tips en adviezen. Het gebruik maken van onderstaande tips zijn dan ook geheel uw eigen risico. De simpele reden hiervoor is dat elke stof  anders is en elk leder is weer anders. Om die reden zijn onderstaande tips en adviezen niet altijd op alles van toepassing. Sommige reinigingsmiddelen zijn onschadelijk en andere reinigingsmiddelen kunnen weer flinke schade aan uw bank of chaise longue toebrengen.

Stoffen bank reinigen met Biotex

Een bank of chaise longue reinigen met biotex wordt vaak aangeraden wanneer de bank bevuild is met honden, katten, kinder of baby urine. U dient eerst zoveel mogelijk vocht op te nemen met keukenrolpapier of tissue’s. Daarna een klein klein sopje maken met biotex en de bank behandelen met het biotexmengsel en een schone spons. Daarna kunt u de bank droogdeppen met een witte schone handdoek.

Stoffen bank reinigen met Shampoo

Shampoo wordt gebruikt om hardnekkige en simpele vlekken uit een velours of suedeachtige stof te verwijderen. Onverdunde shampoo op de vlek aanbrengen en met een absorberend materiaal de vochtige plek droogmaken.

Stoffen bank reinigen met Ontvetter

U kunt uw bank of hoekbank reinigen door een ontvetter te spuiten. Daarna met een spons en warm water de bank of hoekbank afnemen. Nog even de hardnekkige en simpele vlekken nawrijven met een witte handdoek. Om tenslotte een laken over de bank leggen en de bank of chaise longue te strijken.

Stoffen bank reinigen met Schoonmaakazijn

Schoonmaakazijn wordt vaak gebruikt om een bank te ontgeuren. Meestal in combinatie met een ander huishoudmiddeltje. U maakt dan een oplossing van 50% schoonmaak azijn en 50% lauw water. Doe dit in een plantensproeier en sproei uw bank of chaise longue daar mee in.

Stoffen bank reinigen met Soda

Neem een emmertje lauw tot warm water en doe er een paar scheppen soda bij. Met een spons uw stoffen bank afnemen. Daarna met schoon water nog even uw bank na reinigen en klaar.

Stoffen bank reinigen met Haarspray

Haarspray wordt gebruikt om hardnekkige en simpele vlekken uit een stoffen bank of chaise longue te halen. Spuit de haarlak over de vlek en veeg gelijk de haarspray weer weg met een schone doek.

Stoffen bank reinigen met Melk

Heeft u een inkt streep van een pen, vulpen of stift op uw velours bank dan kunt u wat melk of op een doek sprenkelen en daarmee direct de inktstreep verwijderen.

Stoffen bank reinigen met Strijkijzer

Een strijkijzer wordt vaak aangeraden in combinatie met een klein sopje van een zacht wasmiddel. Om een stoffen bank schoon te maken. Na gebruik van een klein sopje kunt u een doek  of laken over de bank of chaise longue leggen om daarna de bank of chaise longue te gaan strijken.

Onze tarieven voor het reinigen van uw stoffen bank

Wij garanderen een resultaat van 98% tot 100% dat uw stoffen bank weer schoon, vlekkenvrij en fris zijn na onze behandeling. Onze tarieven voor particulieren en zakelijke klanten zijn all-in tarieven.

Dit betekent voor u inclusief:
Materialen, Arbeidsloon, Voorrijkosten, en BTW!

***Minimum bedrag voor een te behandelen opdracht is € 95,-

Voor het goedkoop en professioneel reinigen van uw stoffen of leren bank is er voor u een stappenplan opgesteld.

1. Wij inspecteren het meubel
2. Daar waar nodig worden vlekken voorbehandeld
3. Sproeireinigen en diepreinigen van het meubelstuk
4. Nacontrole van het gereinigde meubel en soms een nieuwe reiniging voor het beste resultaat
5. Met de klant een laatste inspectie voor goedkeuring

Wij zijn telefonisch bereikbaar:

– maandag t/m vrijdag van 09:00 uur tot 17:00 uur
– zaterdag van 09:00 uur tot 14:00 uur

Wij reinigen uw stoffen bank op locatie door heel Nederland!!!Bankstel reinigen
Tapijt reinigen
Trap reinigen
Eetkamerstoelen reinigen
Fauteuil reinigen
Restaurantstoelen reinigen
Bureaustoelen reinigen
Autostoelen reinigen
×
Gerealiseerde opdracht
:
:

15% korting

op alle
banken en trappen

Laat uw bank of trap reinigen