Zelf tapijt schoonmaken?

Zelf tapijt schoonmaken?

Een van de dingen die je mogelijk zelf thuis kunt doen is het tapijt schoonmaken, maar belangrijk is om te beseffen of je dit wel goed kan doen? Hoe zit dat namelijk nou precies met tapijt reinigen?

Je eigen tapijt reinigen is precies datgene wat wij ook willen, omdat jij er dan zo lang mogelijk van kunt genieten. Wij werken graag met mensen die zorg dragen voor hun tapijt en de uitstraling van hun huis.

Er zijn veel producten en manieren in de markt gebracht die zouden ‘helpen’, maar niet alle producten en methodes helpen volgens ons even goed. Bedenk wel goed wat je gebruikt en hoe je het gebruikt. Denk er daarnaast ook goed over na of je de moeite en bepaalde risico’s wilt nemen?

Zelf tapijt reinigen met vloeistoffen

Je kunt zelf wel starten met vloeistoffen en poeders. Toch is dit wel een oude reinigingsmethode en hoewel dit in 1e instantie lijkt te helpen, is niets minder waar. Doordat je dit proces wellicht vaker gaat herhalen, blijven de middelen in het tapijt zitten.

Dat trekt nog meer vuil aan en daardoor wordt het steeds viezer. Na verloop van tijd maak je het probleem dus erger en zullen de tapijten onherstelbaar aangetast zijn.

Zelf het tapijt reinigen met een machine

Via coolblue of bol.com kun je een dergelijke machine kopen of zelfs huren bij de Gamma of Karwei. Deze machines kosten echter snel 500 tot 1000 euro. Je gebruikt water en een klein gedeelte reinigingsmiddel. Dit werkt in principe goed als het op een goede manier wordt uitgevoerd.

Let erop dat je niet teveel reinigingsmiddel gebruikt. Gebruik de helft van de aanbevolen hoeveelheid, omdat je het anders lastig uit het tapijt krijgt. Gebruik ook niet teveel water.

Je kunt een waterzuiger gebruiken om het weer af te nemen. Waarom dit zo goed is?

In het water wat je afneemt zit ook weer vuil. Het tapijt zal er al veel schoner uitzien, maar onderschat het gehele proces niet. Het duurt vrij lang om met een machine dit proces zorgvuldig uit te voeren. In sommige gevallen gaan er wel weekenden verloren met het reinigen van een klein tot middelgroot tapijt, omdat de mensen niet goed weten hoe ze het moeten aanpakken.

Denk daarbij ook na wat de kosten zijn om zo’n machine te huren of te kopen met de risico’s die je loopt als het mis gaat.

Wij zouden hier ongeveer 1 uur mee bezig. Dus je moet ook de voor tegen de nadelen goed opwegen. Houd er dus ook rekening mee dat elk tapijt anders is en sommige soorten NIET tegen water kunnen. Heb je dus een kostbaar tapijt? Bel ons dan even en vraag wat er benodigd is voor zo’n type tapijt voordat je een kostbare fout maakt.

De kleine machines kunnen in 1e instantie helpen bij hoge nood, maar zijn geen langdurige goede oplossing.

Onze Scherpe Tarieven Voor Tapijt Reinigen

Wij garanderen een resultaat van 98% tot 100% dat uw tapijt weer schoon, vlekkenvrij en fris zijn na onze behandeling. Onze tarieven voor particulieren en zakelijke klanten zijn all-in tarieven.

Dit betekent voor u inclusief:

Materialen, arbeidsloon, voorrijkosten en BTW!

×
Gerealiseerde opdracht
:
:

15% korting

op alle
banken en trappen

Laat uw bank of trap reinigen